Utólag elmondható, hogy sikerült.

A téli felkészülés során kaptam tíz napot, ezalatt szerettem volna jó benyomást kelteni a stábban – idézte fel az első népligeti napokat a Magyar Nemzetnek Pászka Lóránd. – Hála Istennek ez sikerült, leigazolt a Fradi, onnantól kezdve az volt a célom a tavaszra, hogy bemutatkozzam az első osztályban. Végül több meccs is jutott nekem, úgyhogy kijelenthetem, jól sikerült ez a fél év.

Pászka tisztában volt vele, hogy az NB II középmezőnyéből az ország jelenlegi legjobb klubja nagy ugrás lehet, ám a beilleszkedéssel nem volt problémája, és a Szegeden, Joao Janeiro edzősége alatt eltöltött időnek köszönhetően az angol nyelvű öltöző sem volt újdonság számára. Az első két hónapban várt a lehetőségre, de amikor Eldar Civic sérülése miatt megkapta azt, élt vele, így az idény hajrájában fontos meccseken lehetett a kezdőcsapat tagja.

Az Újpest ellen kezdtem először a bajnokságban, hazai pályán, telt ház előtt, matematikailag eldőlt, hogy megnyerjük a bajnokságot. De ott van a kupadöntő is, amely szintén hatalmas élmény volt majdnem negyvenezer néző előtt. Nem tudnám egyiket a másik elé helyezni.

A huszonhat éves futballista pedig nemcsak részese, aktív szereplője is volt ezeknek az élményeknek. Sőt, a hárommeccses minta alapján egyelőre kijelenthető: ha Pászka Lóránd kezdőként játszott az NB I-ben, minden alkalommal adott gólpasszt. A Zalaegerszeg ellen szabadrúgásból tette ezt meg, ami szintén figyelemre méltó: nem egy csapatnál láttunk már példát arra, hogy a pontrúgások elvégzése a sokat bizonyított, régóta meghatározó játékosok privilégiuma.

Az előző csapataimnál rendre kijelöltek a pontrúgásokra, és az edzői stáb a Ferencvárosban is megadta a bizalmat. Azt gondolom, ezzel eddig élni tudtam. Nem akarok álszent lenni, magam is tisztában vagyok a gólpasszos statisztikával. Jó mutató, de akkor leszek igazán boldog, ha a jövőben is hasonlóan tudok teljesíteni.

Adja magát a párhuzam Pászka és csapattársa, Sigér Dávid között – talán nem véletlen, hogy hamar jó barátok lettek a Népligetben. A középpályás négy éve szintén nem sztárigazolásként érkezett az Üllői útra, ám amikor megkapták az esélyt, mindketten bizonyítottak, Sigért ez egészen a 2021-es Európa-bajnokságra repítette. Pászka távlati céljai között is szerepel a fél éve még elképzelhetetlennek tűnt válogatottság, de a következő ugrást még klubjával teheti meg. Ha a Ferencváros jól szerepel a nyári selejtezőkön, a balhátvéd, akinek másfél hónapja még NB I-es meccse sem volt, ősszel már nemzetközi kupa főtábláján játszhat.

Nagyon motivál ez a lehetőség, egyértelműen az a cél, hogy sikeres nyarunk legyen és én is megmutathassam magam minél több meccsen. Nagy dolog lenne, ha megint összejönne a klubnak a Bajnokok Ligája-főtábla, mint két éve – fogalmazott eltökélten Pászka Lóránd.