A harsonás Kriz, Csapó Krisztián (vagy nekünk, üllőiseknek: morgenson) április végi lemezbemutató koncertjén eljátszotta a Fradi-indulót is – mi pedig ott voltunk.

A Zeneművészetin végzett, majd a Julliardon is tanuló Krisztián április utolsó hetében jelentette meg Kriz néven a The Journey Home (Út hazafelé) című, első szólóalbumát, amelyen olyan zenészek működtek közre, mint Hadrien Feraud basszusgitáros (aki többek közt Billy Cobhammal, John McLaughlinnal vagy Kamasi Washingtonnal dolgozott korábban együtt); Borlai Gergő (a talán leg(el)ismertebb magyar jazzdobos); a Liszt-díjas László Attila gitáros (akit legtöbben Charlie zenekarának tagjaként ismerhetnek talán). Ők az április 28-án, az Akváriumban koncerten is játszottak, sok másik zenésszel egyetemben.

Krisztián a Dózsa-meccs másnapján az ATV reggeli műsorába volt hivatalos, azt, hogy ott találkozott a vezérigazgatóként ötödik bajnoki címét ünneplő Orosz Palival, egy kommentben itt is megosztotta. Természetesen ezután megnéztem az adást és egy kihívásom volt felé: ha lejátssza a Fradi-induló első taktusait, nem csak elmegyek, hanem itt cikkben be is számolok majd a koncertjéről. Krisztián ezt örömmel elvállalta, én pedig vettem két jegyet és meg is volt a csütörtök esti program. Természetesen felkészülésként meghallgattam a lemezt, amelyen bár a harsona van a központban, de nagy szerepet kap minden más hangszer is és a számos szerző (Krisztián mellett Borlai Gergő, Tálas Áron, Varga Dániel és Soso Lakatos) miatt zeneileg is igen változatos, izgalmas, a zenészek tudása pedig egytől egyig kiemelkedő.

A koncertre kicsit későn, az első szám közepette érkeztünk meg és örömmel konstatáltam, hogy az Akvárium hátsó terme igen szépen megtelt, és bizony a pultnál is sorban kellett állni. Jó hangulatban telt a koncert, amikor viszont eljött a Fradi-induló pillanata, azt alighanem Krisztiánon kívül leginkább én élveztem:

A koncert után hazafelé azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne, ha egyszer a csapatok Morgenson és zenésztársai Fradi-indulójára vonulnának ki az Üllői úton. Addig is: köszönjük a remek estét!