Öt gólt lőttünk a Csank-csapatnak, Gera és Leo is dupláztak.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 36. forduló
Ferencváros II 5-1 (2-1) Vác FC
Gól: Leandro (2., 68.), Gera (44., 48.), Pajti (80.), ill. Vén (5.)

Mergl – Kaján, Könczey, Leandro, Vida – Pajti, Godányi, Pintér (Cubra, 81.) – Lisztes, Baturina (Juhász, 74.), Gera

Habár ősszel mindössze egy 3-3-ra futotta a váciak ellen, Csank János együttese az ezt megelőző 4 meccsét mind elvesztette és menekülésben van a kiesés elől.

Kaotikusan kezdődött a meccs, a 2. percben egy szöglet után Leo kotorta a kapuba a labdát, 1-0, majd az 5.-ben a másik oldalon a váciak is eljátszották ugyanezt, 1-1. Pár kisebb helyzet után egy váci szabadrúgás kerülte el kevéssel a kapunkat, majd a 38. percben Könczey indította Baturinát, aki elvitte a kapus mellett a labdát, de kiszorított helyzetből pontatlanul gurított vissza Lisztesnek. Egy percre rá Lisztes próbálkozott egy csel után, utána Baturina találta el a blokkot egy lefordulást követően, a félidő legvégén pedig Kaján adta be a jobb szélről Gerának a labdát, aki egy igazítás után a kapu bal oldalába lőtt, 2-1.

A második félidő is jól indult, egy labdaszerzést követően Gera lőtt ismét a bal alsóba, 3-1. Az 53. percben Lisztes vitte el keresztbe 4-5 védő mellett a labdát, de a lövését blokkolták a váciak, az 54. percben ismét eljátszotta ugyanezt, ekkor a kapus védett lábbal, újabb 2 perc elteltével pedig már szabadon vezethette kapura a labdát, de a jobb kapufát találta el. A 68. percben Leo csúsztatott egyet fejjel kapura, a veszélytelen próbálkozás azonban mégis kifogott a hálóőrön, 4-1. A fordulásból a váciak még eltalálták a felső lécet, de a 80. percben mi állítottuk be a végeredményt: Mergl szemfüles indítását Lisztes vette le védők szorításában, majd indította kiválóan Pajtit, aki a kapust kicselezve megszerezte első gólját az NBIII-ban, 5-1.

Győzelmünk ellenére biztossá vált, hogy a 9. helynél már nem végezhetünk előrébb, de két meccs ettől függetlenül még hátra van – e hét vasárnap Paksra utazunk, majd május 29-én a Dabas-Gyón ellen zárjuk a szezont.

Borbély Balázs

Jó intenzitású meccsen megérdemelten nyertünk. Már az első félidőben is jobban játszottunk, de a szünet után a várt gólok is megjöttek.

vacfc.com