Igor a Fradi, Zubkov és az NBI-es ukránok helyzetéről nyilatkozott hazája egyik online lapjának.

A bajnokság korai megnyerése és a kupagyőzelem elvárt eredménynek számít a Fradinál. Szasának [Zubkovnak] felemás szezonja volt. Ő az a típus, akinek folyamatos játékidő kell. Az edzői stáb komolyan forgatja a keretet, így a játékpercek mellett a gólokból és a gólpasszokból is kevesebb jött össze neki idén. Rebrovnál többet játszott, most kevesebbet. Ez már csak így megy – a Ferencváros az ország legjobb csapata. Nagy a verseny a helyekért, kiváló keretük van, minőségi légiósokkal. Zubkov már nem új játékos, ismerik, sok remek meccse volt, de ebben a szezonban is sok fontos meccsen tett hozzá a csapat játékához. Fontos ember marad a csapatnál, meg fog harcolni a riválisaival.

Igen[, szerintem érkeznek majd ukránok a Fradihoz]. A háború miatt nehéz helyzetben vagyunk, vajon mikor folytatódik a bajnokság és hogyan? Nyilván sok játékos fog külföldre szerződni. A Ferencváros megfigyelőhálózata erős Ukrajnában, követik a bajnokságot, ismerik a játékosokat, és már többen is beváltak a Fradiban. Így aztán számítok ukrajnai igazolásokra és nem lepne meg, ha kiemelkedő tehetségekről lenne szó.

Csercseszovval megnyerték a bajnokságot és a kupát, a szurkolók mögötte állnak, de a legfontosabb a Bajnokok Ligája szereplés. A Fradi mindent megnyert Magyarországon, sikeresek akarnak lenni Európában is. Ezért biztos bőven lesznek új érkezők. Haratin jól teljesített a Fradiban, úgy éreztem, komoly veszteség volt a távozása. De mára kompenzálták a hiányát.

Nem tudom megmondani[, hogy a negyvenhat ukránból] ki teljesít a legjobban, sokan alapemberek. De meg kell értsék, a magyar bajnokság tele van remek légiósokkal. Így aztán minden nagyon dinamikusan változik és nem az ukránokról szól a bajnokság. Ha valakiket ki kellene emelnem, az az Újpest két grúz játékosa, Zivzivadze és Beridze, ők ketten 30 gólban voltak benne. Favorov sokat gürizik, sokat játszik a Puskás Akadémiában és fontos ember. ŐK elvesztették az esélyt a bajnoki címre, harmadikok lettek, többet akartak. Petrjak továbbra is fontos ember a Fehérvárban, de nagyon középszerűen szerepeltek. Sabanov, Makarenko és Lednev számára még idő kell. Ez volt az első szezonjuk Magyarországon. Talán a jövőben képesek lesznek rájuk építve a negyedik helyről előrébb lépni. Vannak ilyen ambícióik.

– Igor Nicsenko