Több orosz sajtóterméknek is nyilatkozott a duplázó szakember.

A szerződésemben nincs kitétel sem arról, hogy BL-csoportba kell jutnunk, ahogy az sem, hogy bajnoknak és kupagyőztesnek kell lenni. Mindig a következő lépcsőfokot kell megugrani. Csináljuk a dolgunkat. Nem bosszankodom azon, hogy nem lettem orosz bajnok, nem olvasom a kollégáim ezzel kapcsolatos véleményeit. Az Amkarral nehezen lehetettem volna bajnok, a Szpartakkal 2007-ben igen. A mai tudásommal, és ezt már Legia-edző koromban is elmondtam, akkor megnyertük volna az utolsó fordulóban elúszó bajnoki címet. Hogy visszatérnék-e egy orosz topklubba? Most is top klubnál dolgozom és meg kell oldanunk a feladatainkat. Mi lenne ha a Lokomotív felhívna holnap? Az, mint azokkal az orosz klubokkal, amelyek eddig is hívtak: annyit mondtam, hogy keressék meg a Ferencvárost, szerződésem van. Mi a munkánkkal foglalkozunk.

Jól akartuk zárni a szezont, szerencsére ez sikerült szombaton – annak ellenére, hogy 9-10 alapember hiányzott. A második félidőben beállt egy tizenhét éves srác és egy másik fiatal egymás után másodszor is játszott. Mindketten bizonyították, hogy motiváltak. Vasárnap a sportigazgatóval megnéztük a második csapat meccsét, hogy eldöntsük, kit vigyünk magunkkal Ausztriába június 5-én. Reggel pedig meglátogattam a klubelnököt. Nem volt ellenére, hogy vasárnap találkozzunk, mert ő a fociért és a Fradiért él. Sok mindent átbeszéltünk, kijelöltük a közeljövő teendőit. Megállapítottuk, hogy a szezon eredményei mindenkinek megfeleltek, de növekednünk és fejlődnünk kell. Természetesen átigazolásokról is beszéltünk. Van ami már eldőlt, de a hivatalos információt majd a klub közli.

Rövid, intenzív lesz a pihenésem. Nem megyek bele a részletekbe, de sok mindent akarunk csinálni. Június első napjaiban pedig már vissza is térek Budapestre. Mielőtt elutazunk az ausztriai edzőtáborba, a kollégáimmal kilátogatunk a magyar-angol válogatott meccsre. Megnézzük hogy teljesítenek a magyar válogatottjaink az EB-ezüstérmes ellen, amelyik a világ egyik legerősebb csapata jelenleg. Néha azért szétszéled a csapatom [nevet]. De a szünet előtt megbeszélést tartottunk, kiosztottuk a feladatokat. A vakáció az vakáció, de nem tudunk elszakadni az új szezonra való felkészüléstől. És nem akaródzik elmenni, mert szeretjük a munkánkat. Hálás vagyok az asszisztenseim professzionalizmusáért és lelkesedéséért. Valóban egy egységet alkotunk. A Ferencváros győzelmei azoké a szakembereké is, akik évek óta velem dolgoznak.

– Sztanyiszlav Csercseszov