Dibusz Dénes nem számít kamikaze játékra a Pakstól – Bognár György szerint nem játszani, hanem nyerni kell egy kupadöntőben, Böde Dani pedig reméli, hogy hosszú évek után újra betalál Dininek.

Jó időt jósolnak, a hangulatra sem lehet majd panasz, már 30 ezren vettek belépőt, de mindenkit biztatok arra, hogy jöjjön és vegyen jegyet. Aki nem tud jönni, az M4 Sporton nézheti élőben, terjedelmes felvezetés lesz a találkozó előtt. A magyar foci ünnepe lesz a legjobban teljesítő csapatokkal. A kulisszák méltóak a mérkőzéshez. Döntetlen esetén 2×15 perces hosszabbítás, majd büntetők döntenek a győztesről.

Sipos Jenő

Először is jó napot, nagyon örömteli, hogy kollégámmal a futball ünnepe előtt itt ülhetünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, a felkészülésünk rendben zajlik, az még nem dőlt el teljesen, hogy ki vállalhatja a játékot és ki nem. Nagyon jó, hogy 30 ezren már biztosan lesznek, remélem még többen jönnek majd. A vereség a foci része, reméljük egy rossz bajnokit egy jó kupameccs követ majd. 1992-ben a Szpartak csapatkapitányaként 100 ezer szurkoló előtt nyertem meg az utolsó szovjet kupát. Hosszú az út a kupadöntőig, emiatt is egy értékes trófea ez és szép is, nehéznek néz ki. Az tenné teljessé a szezont, ha dupláznánk. Nem becsüljük le az ellenfelet. Minden csapatnak megvan a kiemelt játékosa, a Paksnak ez Ádám Martin – de nem egy játékos, hanem egy csapat ellen készülünk. A kapusedzői csapat készíti fel a hálóőreinket, így én nem fogok tanácsot adni egy esetleges tizenegyespárbajnál sem.

Sztanyiszlav Csercseszov

Egy döntőt nem lejátszani kell, hanem megnyerni. A Fradi erősebb, képzettebb csapat, de ez nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk. Minden játékosom egészséges, megfelelő ellenállást tanúsítunk majd. Megbeszéltük, hogy ki miért a két vagy három belső védőt preferálja. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak, és azt, hogy jó meccs legyen! Legutóbb a Fradi alkalmazkodott hozzánk, három belső védővel, hasonlót várok szerdán is. Csercseszovék nem ma kezdték a focit, a 3-0-ra megnyert meccsünkön kiszúrták azt, hogy jó helyeken szereztünk labdákat. Úgy jött ki, hogy eggyel kevesebb napunk volt a döntő előtt, így beáldoztuk a vasárnapi bajnokit. Senkit nem kell motiválni – akit kellene ebben a gyönyörű stadionban, annak nincs helye a pályán. Dani jó erőben van, a kupa bármilyen nehéz, elbírja. A ’96-os döntő semmilyen tanulsággal nem szolgál, erre a meccsre kell koncentrálnunk.

Bognár György

Dani rúgott nekem néhány gólt, aztán szerencsére csak edzésen tehette ezt meg, remélem szerdán nem fog betalálni. A Paks-meccsek eseménydúsak, a szerdai meccsnek most más tétje lesz. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire merik a saját játékukat vállalni. Az elmúlt két találkozón azt vettem észre, hogy már jobban figyelnek a védekezésre, nincs az a kamikáze játék, mint korábban. Szervezett védekezésre számítok, ki fogják használni a fizikai erejüket, a második labdákból akarnak majd a védelem mögé kerülni. Erre fel fogunk készülni, bízom benne, hogy a 0-3-as bajnokival ellentétben ezt le fogjuk tudni kontrollálni, és megnyerjük a kupát. Egy csapat életében nincs szezononként 8-10 hasonlóan fontos meccs, de szerencsére az elmúlt években sok olyan meccset játszottunk, ahol megszokhattuk ezt a tétet, hogy minden mozdulatnak nagy jelentősége van – ez előnyt jelenthet szerdán. Minket tartanak az esélyesnek, ez nem szabad, hogy terhet jelentsen. A kupadöntő más lesz, mint a bajnokság, 90 vagy 120 perc alatt dől majd el. A Paksot az elmúlt évekbeli teljesítménye miatt nem becsülhetjük le. Mindig készülünk az ellenfél pontrúgásaira – az olyan meccseken, ahol párbajra is számíthatunk, mindenkiről próbálunk felvételeket szerezni. Dani tizenegyeseit hátulról láttam, szerencsére. Az MTK elleni bajnoki után nem volt felhőtlen a hangulat, a vezetőedző rendet tett az öltözőben: most ünnepeljünk, de másnap reggel edzés lesz. Vasárnap délelőtt már a szerdára való felkészülésre koncentráltunk.

Dibusz Dénes

Rég találtam be Dininek, sajnos. Motiválni nem kell, amiben tudok segíteni, abban fogok. Tíz éve rúgtam gólt a Fradinak legutóbb, remélem szerdán is sikerül. Vannak játékosaink, akik nem játszottak még ennyi néző előtt. Engem anno a 60 ezer török feldobott, bízom benne, hogy a társaimat is feldobja majd a hangulat. Nem vagyok babonás. Kiváló edzőnk van, aki tudja, kiket kell kijelölni.

Böde Dániel