NBIII-as csapatunk nem bírt a sereghajtóval az elmúlt pénteki első meccsen.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 33. forduló
Gerjeni SK 1-1 (0-0) Ferencváros II
Gól: Cseh (66.), ill. Gera (79., büntetőből)

Mergl – Kaján (Juhász, 60.), Cubra, Orosz, Vida – Mazzonetto A., Pintér (Lisztes, 60.) – Gera, Czékus (Leandro, 60.), Vogyicska (Godányi, 82.) – Baturina

Mivel Bojan Lazic csapata a paksi ASE-sporttelepen fogadja vendégeit, pénteken egymás után két Fradi-meccs meglátogatására is lehetőség volt az atomvárosban, a két találkozó közül pedig mindenképpen a sereghajtó gerjeniek elleni tűnhetett simábbnak.

A meccs legelején mi vettük kezünkbe az irányítást, előbb Baturina lőtt egyenesen a Pacsirta utcáig, majd Czékus középre tartó lövését védte a kapus. A 10. percben az egyik hazai játékos bátorkodott félpályáról lőni, vattaizása szerencsére lepattant a felső lécről. Egy percre rá Vida lőtt a kapusba közelről, majd a szöglet után Cubra bombázott fölé. A 37. percben Czékus húzta meg a labdát a bal oldalon, de csak a rövid kapufát találta el, majd Gera passzolt a tizenhatoson belülre Baturinának, de a lefordulásából nem született gól.

A második félidő elején Kaján és Vogyicska is próbálkoztak, de a játék képe ekkor már kiegyenlítettebb volt, sőt, a 66. percben Cseh fejelt közelről a kapuba egy szögletből, 0-1. A középkezdés után Leandro kapáslövése ment el kevéssel a kapu fölött, a 71. percben pedig Orosz bólintott felé egy jó beadásból. A 79. percben Juhász kapott egy indítást a jobb szélen, a tizenhatos sarkára kirohanó kapus pedig eltarolta, így a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Gera értékesítette, 1-1, beállítva ezzel a végeredményt is.

Mivel ezen a meccsen elmaradt az utolsó perces csattanó, a Gerjen elmozdult az utolsó helyről, mi pedig 49 ponttal maradtunk a 9. helyen. Folytatás szerdán, amikor a 18:30-as ZTE elleni NB1-es meccs előtt a tarcsi az élmezőnyhöz tartozó Balassagyarmatot fogadja délután 3 órától a Népligetben.