Tegnap legyőztük a görögöket, így az 5. helyért mehetünk – a helyosztó ötkor kezdődik.

Férfi vízilabda, Világliga, az 5-8. helyért
Magyarország 14-13 Görögország
Negyedek: 1-2, 6-4, 2-4, 5-3
Fradista gólok: Fekete 2

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Tudtuk, hogy a görög válogatott bármilyen összeállításban nehéz ellenfél – hat ember hiányzott az olimpiai csapatukból, igaz, nálunk is ugyanennyi, legalábbis, ha a mai összeállítást vesszük alapul. Kemény kis mérkőzés volt, végig ment az adok-kapok. Szerencsére a végén el tudtunk menni két góllal és ezzel eldőlt a meccs. A győzelemmel elégedett vagyok, a mutatott játék sajnos nem volt a legjobb, rengeteg gólt kaptunk mind zónából, mind emberhátrányból. A hátrányos védekezésünk jobban működött, mint a hat a hat elleni, sajnos sokszor a legjobb játékosukat hagytuk lőni, amiről eleve tudtuk, hogy nem szabad megtenni, ez nagy hiba volt.

Fekete Gergő

Nagyon jó meccs volt, élveztem, de sok hibát követtünk el. Érezhető, hogy nem vagyunk összeszokva. A végén jobb döntéseket hoztunk, mint ők. Boldog vagyok, hogy gólt tudtam szerezni a nemzeti csapatban.

Märcz Tamás

Nagyon örülök a győzelemnek itthonról is – kétszeresen szorítottam a csapatnak. Mindenképpen fontos volt ez. Elég sok gólt, akciógólt kaptunk, távolról is, ezeken azért majd dolgozni kell. Lévai Marcinak rengeteg védése volt, nagyon jól teljesített ezen a napon.

Bővebben: VLV