Női pólósaink visszavonuló kapusával beszélgettek.

Milyen volt belecsöppenni egy formálódó csapat életébe?
Azzal kezdeném, megtiszteltetés volt, hogy gondoltak rám, amikor a női szakág megalakult. A Fradi mégiscsak a nemzet csapata, fantasztikus volt benne lenni az építkezésben. Az eleje nem volt zökkenőmentes, de szép lassan alakult a csapat és 2019-ben sikerült elérnünk a negyedik helyet a bajnokságban. Sajnos abban az idényben eltört az ujjam, ezért nem tudtam olyan mértékben segíteni, mint szerettem volna. Úgy érzem, már ekkor közel volt a bronzérem. Aztán tavaly már érmünk is lett, megszereztük a harmadik helyet. Idén nagyobb célunk volt, közel is jártunk hozzá, mert sokáig vezettük a tabellát. Azonban úgy alakult, hogy a BVSC ellen küzdhettünk ismét bronzéremért. Végül örültünk, hogy éremmel tudtuk zárni az idényt, kiharcolva ezzel a Bajnokok Ligája indulás jogát is.

Mire fogsz emlékezni a fradis évekből, milyen emlékeket viszel magaddal?
A rangadók, a meccshangulat egyértelműen hiányozni fog, mint ahogyan a közönség is. Mindig óriási hangulatban játszhattunk! Béres Gergő és Gerendás Gyuri is hozta a humort, viccelődést, a pozitív értelemben vett zrikákat. Összességében az ugrik be, mennyire jó volt a légkör a kemény munka mellett. Személy szerint nagyon jól éreztem magam, de életem egy új szakasza kezdődik és elérkezett a váltás ideje.

Mivel fogsz foglalkozni?
A Gödöllőn alakult sportegyesület vízilabda-utánpótlásában fogok dolgozni, és kitűztem magam elé egyéni célokat, amiket szeretnék elérni. Célom aktívnak maradni, az utolsó meccsünk után pár nappal már uszodában voltam, elsősorban szaunázni, de bementem a medencébe is. Rendszeresen fogok úszni járni és az utánpótlás edzéseken is be fogok ugrani a vízbe. 2019-ben már átúsztam a Balatont, idén is szeretném teljesíteni. Ezen felül szeptemberre igyekszem felkészülni és sikeresen lefutni a félmaratont. A férjemet már láttam maratont futni, elképesztő élmény. Magamtól kezdem el a felkészülést, de őt fogom megkérni majd, hogy instruáljon.

Fradi.hu