A Világliga európai döntőjére készül a magyar vízilabda válogatott – az EB sorsolása is lezajlott.

A Világliga meccsekre utazó keretbe clubunkból bekerült: Vogel Soma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Német Toni, Vámos Márton és Vigvári Vendel – a teljes névsor: MVLSZ. Märcz Tamás szövetségi kapitány nem utazhat el a csapattal, miután pozitív COVID-tesztet produkált.

Molnár Erikkel az EuroSport is beszélgetett a válogatott edzések előtt, fiatal pólósunk elmondta, hogy: “Nem mondom, hogy számítottam a meghívóra, nyilván arról gondolkoztam, hogy jó lenne bekerülni. Úgy voltam vele, hogy nem dől össze a világ, ha esetleg nem kerülök be, 2024-ben kell ott lenni a válogatottban.

Vigvári Vendel

A vb nagyon közeleg, minden egyes ilyen együttlét és mérkőzés nagyon fontos lehet a későbbiekre. Az van a szemünk előtt, hogy amit csak lehet, azt gyakoroljunk, és hogy az ellenfeleket is megismerjük. Rangos torna vár ránk, ha továbbjutunk a negyeddöntőből, pláne.

EuroSport

Edzésriportok: hétfő, kedd @ VLV

Férfi vízilabda, Európa-bajnokság, D-csoport

Izrael
Magyarország
Szerbia
Szlovénia

Märcz Tamás

Látva a csoportokat, az biztos, hogy miként a korábbi Európa-bajnokságokon, a csoportelsőség ezúttal is sokat jelent majd. Az is egyértelmű, hogy számunkra ehhez Szerbián keresztül vezet az út, hiszen ne lebecsülve a másik két ellenfelet, de a szerbeknek is nekünk is kötelező ellenük a győzelem, hiszen más kategóriát jelentenek. Amióta én vagyok a kapitány, világversenyen még nem voltunk Szerbiával egy csoportban, ennek is eljött az ideje – biztosan, kemény harc lesz a két együttes között. Érdekes Európa-bajnokság lesz a spliti, de addig még sok dolga lesz a csapatoknak.

MVLSZ