Lóri arról is szót ejtett, hogy mit mondott Croizetnak.

Tényleg hihetetlen, nagyszerű érzés az, hogy egy ilyen szurkolótábor előtt játszhattam. Ez volt az első kezdő mérkőzésem itt a Groupamában és nagyon örülök, hogy így sikerült – értékelt Pászka, aki kitért arra a jelenetre is az M4 Sportnak, amikor helyretette a végül meg nem adott gólja után az FTC-tábort picit hergelő francia Croizet-t. Az nem volt szép tőle, szóvá is tettem neki. Ő azt mondta, hogy ez is a show része, én pedig mondtam, hogy szerintem ez rossz példa.

Megkérdezték Pászkát arról is, mennyire tudja magáénak érezni a bajnoki címet úgy, hogy nemrég mutatkozhatott be a Fradiban?

A srácoknak nyilván nagyobb része van ebben, övék az érdem. Én csak félévkor érkeztem, sikerült most egy hazai mérkőzést is játszanom, de a Honvéd elleni már bemutatkoztam bajnokin, aminek nagyon örülök, és annak is, hogy végül is bajnoknak mondhatom magam.

A 26 éves kézivásárhelyi születésű balbekk meghatódva nyilatkozott akkor, amikor szóba került, hogyan fogadta a környezete, a családja és maga Székelyföld a sikereit?

Ez egy nagy dolog, mint mondtam már az előzőekben is, hogy nem csak nekem, egész Erdélynek, remélem, hogy egy példa tudok lenni az ottani fiataloknak, megmutatva, hogy igenis kitartással és akarattal bármit el lehet érni, csak higgyenek magukban. A szüleim nagyon büszkék rám, nagyon köszönöm nekik, hogy több mint 750 kilométerről eljöttek, és ezt a győzelmet nekik, illetve a többi családtagnak ajánlom, akik otthon nézik most a tévé előtt ezt – remélem, hogy ők is ugyanúgy örülnek, mint én.

Pászka szerint majd elválik, veszélybe kerül-e posztriválisa, a bosnyák válogatott Civic helye a csapatban.

Nem mondanám, hogy veszélybe került a helye, volt egy kisebb sérülése, majd a jövőben meglátjuk. Szeretnék egy alternatíva lenni a poszton. Ide jöttem, válogatott játékosokkal van tele a keret, ezt látni kell, tisztában voltam a helyzetemmel, azt is tudom, hogy milyen volt a szerepem, amikor idejöttem. Szerettem volna bizonyítani, hogy bármikor lehet rám számítani. Azt gondolom, hogy ez ma sikerült, de a továbbiakban is szeretnénk alázatosan, szerényen dolgozni tovább – tette hozzá.

Kivonat: Csakfoci