A Dózsa csapatkapitánya, Csongvai Áron szerint megérdemelték volna az egy pontot.

Csongvai Áron mindössze 21 évesen viselhette az Újpest csapatkapitányi karszalagját az FTC elleni derbin. Így értékelte a vasárnap történteket:

Ez egy kemény derbi volt, de erre is készültünk, hiszen mi is jó formában voltunk és a Fradi is. Én személy szerint úgy álltam neki ennek a derbinek, hogy ilyen kell legyen egy rangadó, az az alap, hogy vannak kemény párharcok és küzdelem. Szerintem a játék is megvolt néhol, próbáltunk mi a saját játékunkat játszani és helyzeteket kialakítani. Nagyon-nagyon csalódott vagyok, hogy ez így alakult, és hogy legalább egy pontot nem tudtunk elvenni, mert tényleg mindig idejövünk és a szívünket, lelkünket kirakjuk a pályára, de az utóbbi időben ez sajnos eredménnyel nem párosul. Most nagyon csalódott vagyok, mert itt volt az esély és mégsem sikerült, szóval most nehéz szavakat találni – mondta az M4 Sportnak Csongvai, aki szerint jól felkészültek taktikailag az FTC-ből, de túl sokat hibáztak.

– Az első félidőben szerintem nem is volt talán nagy lehetőségük, inkább mi hibáztunk bele, és abból rúgták a gólokat. De hát ez Magyarországon a legmagasabb szint, ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználja a Ferencváros, de mi is szeretnénk ezen a szinten focizni a jövőben és akár már most is. Ezek a hibák most megbosszulták magukat, és nagyon-nagyon sajnálom, hogy a végén nem sikerült azt a gólt megadni és legalább egy pontot elhozni, mert szerintem tényleg megérdemeltük volna.

Az utánpótlás-válogatott középpályás kitért Loncar piros lapjára is – a légiós nagyon reklamált, amikor épp Csongvaival szemben megkapta a második sárgáját.

Volt egy helyzetük, én eltoltam a labdát, ő pedig rátaposott a lábamra – szóval szerintem ez jogos sárga lap volt, ami ugye már piros lapot ért.

Az Újpest célja most már a negyedik hely lehet az NB I-ben, hiszen ezzel és a Ferencváros esetleges kupagyőzelmével ott lehetnének a lilák Európában – ismerve a szezon korábbi történéseit, ez egy óriási dolog lehetnek az Újpestnek.

Hogy ha visszatekintünk mondjuk a tavaszi szezon kezdetére és megnézzük azt, hogy hol álltunk, ahhoz képest azért most nem hajthatjuk le a fejünket, mert azért tavasszal tisztességgel helytállunk. Még talán a mai meccsből is lehet kicsit építkezni, de mennünk kell tovább, hiszen azért nagyon fontos találkozók várnak ránk, van négy meccs még a bajnokságban. Ezeken a lehető legtöbb pontot el kell hoznunk és egyértelműen minimum a negyedik hely, azaz Európa a cél. Aztán meglátjuk, hogy mi lesz belőle – fogalmazott a fiatal futballista.

Csakfoci