A Honvéd és az ETO ellen is jó teljesítményt nyújtó játékosunk szerint jó lenne a hétvégén telt ház előtt ünnepelni a bajnoki címet.

Az erdélyi Pászka Lóránd, a Ferencváros játékosa a Honvéd ellen 2–1-re megnyert bajnokin mutatkozott be az élvonalban, így neki emlékezetesre sikerült az elmúlt hétvége. A balhátvéd télen érkezett a Soroksártól, Eldar Civic sérülése miatt a 69. percben állt be a kispestiek ellen.

Sokan gratuláltak, családtagok, barátok és nem utolsósorban a szurkolók – mondta a Nemzeti Sportnak a 26 éves játékos. – Ezúton is köszönöm nekik, hogy támogatnak. Hatalmas élmény volt a Fradi-tábor előtt játszani, ráadásul éppen előttük szereztük meg a győztes gólt, elképesztő volt velük együtt ünnepelni. Alig várom, hogy a Groupama Arénában is pályára lépjek.

A balhátvéd 14 évesen került Erdélyből Gyulára, a Grosics Akadémiára, majd Nyilas Elek keze alatt lett felnőtt játékos. Szegeden mutatkozott be a harmadosztályban, az NB II-ben is játszott a klub színeiben, 2019 nyarán pedig Soroksárra igazolt.

Aki ismer, tudja, milyen hosszú utat jártam be. Rengeteg munka és lemondás van mögötte. Egy kis erdélyi faluból, Kézdiszentkeresztről indultam, s tizennégy évesen több száz kilométerrel arrébb próbáltam szerencsét. A szüleimnek nagyon sokat köszönhetek, mindenben támogattak, hiszen tudták, az az álmom, hogy profi futballista legyek. Mindent feláldoztak értem, ezért a Honvéd elleni mérkőzés után egyből üzentem nekik, hogy sikerült!

Eldar Civic már a szünetben jelezte, hogy kisebb problémával küzd, így a félidőben szóltak Pászka Lórándnak, hogy melegítsen intenzívebben, mert a második játékrészben minden bizonnyal pályára lép.

Nem izgultam, ám egészséges drukk volt bennem. Sztanyiszlav Csercseszovtól és a szakmai stábtól megkaptam a taktikai utasításokat, a vezetőedző azt mondta, tegyem azt, amit edzéseken, akkor nem lesz gond. Gyorsan történt minden, hirtelen a pályán találtam magam. Éppen a Honvéd-szurkolók előtt játszottam, próbáltak megfélemlíteni, kaptam hideget-meleget, ám szerencsére nem vagyok ijedős típus, így ezek a bekiabálások inkább felpörgettek.

A Ferencváros vasárnap az Újpestet fogadja, és ha a kezdés előtt neki megfelelő eredmények születnek, a győzelemmel a derbin ünnepelne bajnoki címet.

Mi is tisztában vagyunk vele, hogy adott esetben az Újpest elleni győzelem bajnoki címet érhet, telt ház lesz, jó lenne a saját szurkolóink előtt, az ősi riválist legyőzve ünnepelni.