Labdarúgó csapatunk korábbi játékosát kérdezték a kupaelődöntő előtt.

Nyert már kupát Priskin Tamás a Slovan Bratislavával, ünnepelt bajnoki címet a Ferencvárossal, ám nevelőegyesületével, az ETO FC-vel még nem emelhetett magasba trófeát. A hatvanháromszoros válogatott támadó – aki 16 évesen a győrieknél kezdte profi pályafutását – most viszont közelebb kerülhet ehhez, hiszen együttese szerdán a döntőbe jutásért játszik a Mol Magyar Kupában, igaz, ellenfele a bajnok Ferencváros lesz. Adódik tehát a kérdés: a korábban a Fradiban is megforduló center lát-e reményt a győzelemre?

Egyáltalán nem mi vagyunk a szerdai összecsapás esélyesei – mondta a 35 éves csatár. – Ám ne feledjük, az NB II-es ETO a Puskás Akadémiát és a Mol Fehérvárt is kiütötte a kupából, s mert egy meccsen minden megtörténhet, így az is, hogy mi jutunk be a döntőbe.

A világot látott, több külföldi csapatban is megforduló labdarúgó elmondta, beszélt társaival az öltözőben, s elmondta nekik, hogy óriási lehetőség előtt állnak. Jóval magasabban jegyzett csapat ellen mutathatják meg, mire képesek.

Láttam a tekintetükből, hogy értik, miről beszélek – folytatta Priskin Tamás. – Korábban ők is megtapasztalták, hogy NB II-es csapat is lehet eredményes az élvonalban szereplő ellen, ám ehhez az kell, hogy mindenki a legjobb formáját nyújtsa. Tisztában vannak azzal is, hogy a hányatott sorsú ETO-nak milyen nagy szüksége lenne egy nagy sikerre, s hogy a szurkolóink is ki vannak éhezve a jó és eredményes futballra. Én már tudom, mit jelent sok néző előtt játszani, s mert telt ház várható szerdán, a fiatalok is megérezhetik a közönség támogatásának erejét.

Priskin Tamás több mint tucatnyi klubban lépett pályára, de elmondása szerint azon kívül, hogy az ETO-ban érzi otthon magát, a Ferencváros áll legközelebb a szívéhez. Dibusz Dénessel, Botka Endrével, Tokmac Nguennel, Franck Bolival, Miha Blaziccsal és Eldar Civiccsel a mai napig tartja a kapcsolatot.

NSO