Újra termel a városszéli álomgyár.

Csongvai Áron elmondta, nem volt egyértelmű, számszerűsített céljuk a Magyar Kupa idei kiírásában, de a játékosoknak nem is volt szükségük rá, hogy bárki is kimondja, ami egyértelmű. “Címvédőként mi más célunk lehetne, mint újra felemelni a trófeát? Nem volt kérdés egy pillanatig sem, hogy úgy vágunk neki a kupasorozatnak, hogy meg akarjuk védeni a címünket” – szögezte le a fiatal védő.

Egy rendkívül nehéz, szinte már eldönthetetlen kérdést is feltettünk Csongvainak: mivel a Paks elleni elődöntőt mindössze négy nappal később a Ferencváros elleni bajnoki derbi követi, fontos kérdés, hogy porciózzák az erőforrásokat a lilák. Más szóval: melyik a fontosabb meccs?

Hú, hát ez nagyon nehéz kérdés!” – esett gondolkodóba a 21 éves védő. “Az nyilvánvaló, hogy a Ferencváros elleni meccsnél nincs fontosabb az egész bajnoki szezonban, ugyanakkor az sem kérdés, hogy a kupadöntőbe jutással a szezon legkomolyabb sikerét érnénk el. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ha sikerülne bejutnunk a fináléba, ott is előfordulhat, hogy a Ferencvárossal találkoznak. De ne szaladjunk ennyire előre, mindkét csapatra rendkívül komoly elődöntő vár, ráadásul mindkettőre idegenben.

Yohan Croizet

– Az esély ismételten adott, a Pakson kell magát átverekednie az Újpestnek ahhoz, hogy döntőt vívhasson, alighanem a Ferencváros ellen, ami elég izgalmas lehetőség.
– Hogyne, és beszélgetünk is róla. Ehhez persze meg kell tennünk még egy nagy lépést, de a jelenlegi profi stábbal megvan a sanszunk. Meg akarjuk védeni a címünket, úgy a Konferencia Ligában indulhatnánk, jó csapatokkal mérkőzhetnénk, erre törekszünk. Kupadöntőben derbit vívni a Fradi ellen még különlegesebb lenne, és ugye egy meccs dönt, szóval bármennyire is jók a zöld-fehérek, a fináléban bármi megtörténhet, ahogy az tavaly a Vidi ellen már bebizonyosodott.

Büntető, Magyar Kupa