Megnéztük, mi kell ahhoz, hogy miénk legyen a bajnoki cím a női kézilabda bajnokságban.

A tegnapi csodás siker azt jelenti, hogy „meccsnullban” vagyunk a Győri ETO-val (ezen összehasonlításban nem számít, hogy ki dobott több gólt idegenben). Így, feltételezve, hogy mindkét csapat hozzá a hátralévő mérkőzéseit az NBI-ben, az összesített gólkülönbség fog dönteni. Amibe az idei szezonban beleszólt a járványhelyzet, több mérkőzés végeredményét is a zöld asztalnál állapították meg. Az ilyen 10-0-ás eredmények pedig nem számítanak majd a végelszámolásnál.

Szurkolótársunk, anoftc segítségével a hatályos szabályokat figyelembe véve kiszámoltuk, hogyan is állnak a csapatok. Három le nem játszott bajnokit kell figyelmen kívül hagyni: Fradi – Szombathely, Érd – Győr és Győr – MTK. Emiatt kiesik a Győr – Szombathely, az Érd – Fradi és a Fradi – MTK is. Így a mi összesített gólkülönbségünk +170, a Győré pedig +250, a különbség a két csapat között tehát 80 gól az ETO javára.

A Győri ETO-nak még két bajnokija van hátra: Dunaújvárosi Kohász (hazai) és Debreceni VSC (idegenbeli). Mi még öt meccset játszunk: Kisvárdai KC (idegenbeli), Váci NKSE (idegenbeli), Szombathelyi KKA (idegenbeli), Budaörs (idegenbeli), Váci NKSE (hazai).