Lesz miért revansot venni szombaton – a teljes meccset is visszanézheted.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 30. forduló
Budapest Honvéd-MFA II 1-0 (1-0) Ferencváros II
Gól: Irimiás (33.)
Piros lap: Mazzonetto A. (58.)

Kovács – Kaján, Könczey, Orosz, Arday (Juhász, 80.) – Mazzonetto A., Godányi (Vogyicska, 46.) – Vida (Leandro, 46.), Pintér, Lisztes (Gera, 32.) – Baturina (Czékus, 80.)

A hétvégi NBI-es rangadó felvezetéseként NBIII-as csapatunk is megmérkőzött a Honvéddal, a keretben ezúttal nem kapott helyet visszajátszó. Mindkét csapat ugyanúgy 45 ponttal állt a fordulót megelőzően, az őszi meccs pedig 0-0-ra végződött.

Az első félóra kevés helyzettel, agresszív játékkal telt el. Elsősorban a Honvéd irányított, de az első igazán veszélyes próbálkozás Baturinához köthető, aki egy indítás után centikkel lőtt el a jobb felső mellett. A meccset szokás szerint nagy kedvvel, de sárga lappal kezdő Lisztest 32 perc után le kellett cserélni, a hazaiak pedig Irimiás révén szinte rögtön ezt követően megszerezték a vezetést egy kifelé tekeredő, alacsony lövésből, 0-1. A félidő hátralévő részében többnyire kisebb Honvéd-helyzetek adódtak, majd a 45. percben Kerezsi emelt a jobb felső mellé a kapussal szemben.

A második félidő hasonlóan folytatódott, előbb Kovács nagyot mentett, miután rosszul kezelt le egy hazagurított passzt, majd az ebből adódott helyzetnél egy védést is bemutatott, a másik oldalon pedig a szünetben beállt Leandro tesztelte a szintén NBI-es veteránnak számító Tujvelt. Szűk egy óra elteltével Mazzonetto Alessio megszerezte második sárgáját, az emberelőnybe került Honvéd pedig szinte azonnal két gólt is szerezhetett volna, igaz, a 63. percben Gera is leadott egy veszélyes lövést kiszorított helyzetből. A 70. percet követő időszakban újabb 3 nagy Honvéd helyzetet lehetett feljegyezni, azonban egyik alkalommal sem kellett Kovácsnak bravúrt bemutatnia. Az eredmény maradt, ezt a meccset pedig 1-0-ra így a Honvéd nyerte.

Ezzel a vereséggel a 10. helyen, 45 ponttal várhatjuk a vasárnapi meccset, amit 17 órától a Monor otthonában rendeznek majd.