Ryan és Samy Mmaee-t kérdezték a világbajnokságról és egy esetleges klubváltásról.

Samy: Nagyon elégedettek vagyunk a sorsolással, titokban reméltük, hogy Belgiumot kapjuk. Különleges lesz ellenük játszani.

Ryan: Ott születtünk, évekig az ifiválogatottakban játszottunk, ismerjük majd az ellenfél játékosait. Sajnos az Afrika-kupán kiestünk Kamerun ellen. Jó lenne Belgium ellen szerepet kapni, hisz a család még mindig ott él. A szövetségi kapitány döntése, hogy a kezdőbe nevez-e majd minket, mi azt tehetjük ezért, hogy a lehető legjobban szerepelünk és a lehető legtöbbet dolgozunk, illetve imádkozunk. Senki sem akar lemaradni, Marokkó 1998 után tért vissza a VB-re. Mi mindig is hittük, hogy eljutunk egyszer erre a szintre, akkor is, amikor nehéz volt. Most minden remekül megy, alighanem fel sem fogjuk igazán, mi történik majd velünk.

Samy: Nem hiszek a szerencsében, a szerencsét ki kell kényszeríteni. Ryan és én is kockázatos döntéseket hoztunk, de ezek bejöttek. Az biztos, hogy felfelé tartó pályán vagyunk és nem akarunk megállni.

Ryan: A VB nagyon hamar itt lesz, ezt nem lehet nem figyelembe venni. Néhány hónap kell egy klubnál az alkalmazkodásra. Időszerű lenne ilyen kockázatot vállalni? Ezt nem mondhatjuk, hisz mindenkinek a VB-szereplés van a fejében 2022-ben.

Samy: A belga bajnokságból nehéz kitűnnie egy védőnek, ha valaki nem a legjobb 4-6 csapatban játszik. Nincs mit megbosszulni Belgium ellen, még ha hiányérzetet is okoz, hogy sem én, sem Ryan nem mutathattuk meg, mire vagyunk képesek a válogatottban. A VB, sőt a hat hónappal később esedékes Afrika-kupa előtt felesleges kockázatokat nem szabad vállalni. A döntéseinket Katar határozza meg – persze egy topajánlatot nehéz lenne visszautasítani.