Női pólósaink kiválósága is nyilatkozott a tegnapi bronzmeccs után – csapatunk kapitánya és kapusa is visszavonul.

Az FTC egyik legjobbja, a BVSC korábbi játékosa, az olimpiai bronzérmes, világbajnoki harmadik és Eb-győztes, itt triplázó Illés Anna nyilatkozott az EuroSportnak:

Jól kezdtünk nagyon, de a BVSC visszajött a meccsbe, többször is vezettek, ezután nekünk kellett kapaszkodnunk, örülök, hogy a végén mi tudtunk nyerni. Nyilvánvalóan döntőbe szerettünk volna kerülni, erre volt több lehetőségünk is, de sajnos elszalasztottuk ezeket. Örülök, hogy a csapat összeszedte magát, és hogy behúztuk ezt a bronzot, így jövőre nemzetközi kupában is indulhatunk.

A zuhanyhíradó szerint nagyon megerősödik az FTC a következő szezonra, többek között két magyar válogatott klasszissal is bővül a Fradi játékoskerete, amellyel nyilván már egyértelműen a bajnoki cím lesz a cél.

Illés Nusi röviden így kommentálta ezt:

Nekem még nincsen bajnoki címem, nagyon szeretném, ha ez változna, ehhez az első lépés az lesz, hogy döntőbe jussunk. Szeretnék bajnoki címet nyerni.

A hivatalos sajtótájékoztató aztán hozott meglepő és mulatságos pillanatokat is. Előbbiek közé tartozik, hogy a Fradi edzője, Gerendás György olyat mondott, hogy “amúgy nem szoktam soha kiabálni, de ez egy olyan meccs volt, ahol kellett”.

Tóth-Csabai Dóra és Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya is visszavonul, az Eb-győztes kapus szemében is megjelentek a könnyek Gerendás Gyuri szép szavait hallva.

Utóbbiakkal kapcsolatban Gerendás azt is megjegyezte, hogy “mind a ketten elkezdenek edzősködni, ebben a tekintetben nagyon sajnálom őket.” – erre persze megint kitört a röhögés a teremben, a játékosok, edzők és a megjelent újságírók körében egyaránt.