Joan Carrillo nagyon jó meccset vár.

– A napokban találkozott az FTC friss Európa-bajnok birkózójával, honfitársával, Muszukajev Iszmaillal. Milyen élmény volt?
– Ő egy remek srác, kiváló sportember, örülök, hogy újra találkozhattam vele. Ismerjük egymást, barátok vagyunk, alig 100 kilométerre él tőlem a Kaukázus közelében. Örültem, hogy személyesen is gratulálhattam neki az Európa-bajnoki címéhez, ő a mi régiónk egyik legnagyobb bajnoka.

– Mi történt még a héten? Milyen a csapat hangulata a Debrecen elleni bajnoki előtt?
– Minden rendben zajlott. Legutóbb egy nagyon fontos mérkőzést játszottunk a Puskás Akadémia vendégeként, ahol kétgólos előnyünk birtokában győzni szerettünk volna, ám az a meccs is bebizonyította, hogy még fejlődnünk kell, nem hagyhat ki a koncentrációnk rövid időre sem, mert egy olyan ellenfél, mint a Puskás Akadémia, ezt azonnal kihasználja. Kielemeztük a történteket, átbeszéltük a legfontosabbakat, emellett természetesen nagy figyelmet fordítottunk a taktikára is, így felkészülten várjuk a szombati bajnokit. A bajnokság nem egy torna, hanem egy hosszú küzdelemsorozat, ahol természetes, hogy néha előfordulnak hibák. Ezzel együtt nem vagyok boldog az elvesztegetett két pont miatt, de ilyen a sport.

– Mit tud a szombati vendégcsapatról? Milyen mérkőzésre számít a DVSC ellen?
– Megnéztük a Debrecen korábbi mérkőzéseit, minőségi csapat érkezik hozzánk, melyet remek futballisták erősítenek, például Dzsudzsák Balázs, aki Moszkvában a játékosom volt. Tisztában vagyunk a vendégcsapat erősségeivel, de van néhány ötletem szombatra. Bízom benne, hogy viszontláthatjuk a pályán mindazt, amit az elmúlt napokban gyakoroltunk.

Fradi.hu

Nagyon jó meccset várok. Az első helyezettel játszunk idegenben, de számunkra minden pont nagyon fontos, nem lesz ez másképp szombaton sem. Mindig nyerni szeretnénk, noha tudjuk, hogy remek játékosok alkotják az FTC-t és kitűnő trénere is van. Egy jó csapattal mérkőzünk meg egy szép stadionban, ennek megfelelően motiváltak vagyunk. Felkészültünk a küzdelemre – szögezte le Joan Carrillo.

DVSC