Hétgólos hátrányt kellene ledolgoznunk a szlovének ellen a Bajnokok Ligájában.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Érd, Érd Aréna, 16.00
Ferencváros – Krim Ljubljana
Jegy: 3500 – 6500 Ft, megvásárolható online vagy a helyszínen.
TV: SportTV

Az odavágón: Krim Ljubljana 33-26 Ferencváros.

A FradiMédia Angela Malesteint kérdezte a mérkőzés előtt:

Angela Malestein

Van még hatvan percünk ebben a párharcban, és ha nem hinnénk benne, hogy meg tudjuk csinálni, azt is mondhatnánk, hogy menjünk haza, ne is játsszuk le. Biztos vagyok benne, hogy jobbak leszünk, mint a múlt hétvégén, az első meccsen támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk. Nagyon sajnálom a Ljubljanába minket elkísérő szurkolóinkat, hogy olyan játékot nyújtottunk. Most megmutathatjuk, hogy sok mindenen változtatni tudunk.

Kisfaludy Anett

Tartozásunk volt a szurkolóinknak, akik mögöttünk állnak most is, de mégis ilyen rosszul játszottunk a Krim ellen. Az első lépést megtettük, jobb irányba megyünk, és remélem, hogy megtaláltuk, illetve megtartjuk ezt a sebességet, ami ehhez a nagy különbségű győzelemhez kellett. Pozitívan állok a héthez, szeretnénk bizonyítani, és minden energiánkat beletesszük az edzésekbe, valamint a visszavágóba.

Elek Gábor

Ott tartunk, hogy csoda kell. Azt sulykoltam a lányokba a héten, hogy gyáván nem lehet kézilabdázni. Nem véletlen, hogy második-harmadik éve az idény ugyanebben a szakaszában omlunk össze, ha megijedünk a téttől, akkor ez lesz a vége. Azt emeltem ki, hogy most már tényleg nincs mitől tartanunk. Végignéztem minden adatot, fizikailag nincs túlterhelve a csapat, ez mentálisan dől el. Ha megnézzük az első meccs hibáit a lövéseknél és a technikai hibákat, voltak olyan posztok, amelyek nagyon keveset hoztak. A Ljubljana sem volt rossz, de inkább mi teljesítettünk magunk alatt az első meccsen. Nagy hátrányunk volt, hogy ebben az összeállításban, a nemrég igazolt Ana Grosszal és Tatjana Brnoviccsal nem láttuk a szlovénokat, az pedig mégsem jelentett előnyt, hogy mi jobban meccsben vagyunk, amiről előzetesen is beszéltem. Ana Gros játéka most is kulcs lehet és az is, hogy belőjük-e a helyzeteinket. Elmondtam a lányoknak is, olyan mérkőzés még nem volt, hogy nem hibáztunk ziccert, csak a száma nem mindegy. Óriási a tartozásunk a szurkolóinknak is. Sok mindent megéltem már a Fradi kispadján, de azt, míg élek nem felejtem, ami Ljubljanában megtörtént a meccs után, hogy biztattak a szurkolóink, körbeállták a buszt és énekeltek. Voltunk már olyan helyzetben, hogy héttel kellett nyernünk a visszavágón, abból aztán az lett, hogy újra több góllal kikaptunk, mert az volt a fejekben, hogy mennyivel kellene vezetnünk. Azt kell sulykolni, hogy a meccset kell megnyerni és nem azt, hogy mekkora különbséggel. A legfontosabb, hogy győzzünk, aztán majd kiderül, hogy mire lesz elég.

Fradi.hu, NS