A vígaszágon a bronzéremért küzdhetett meg clubunk birkózója.

A csütörtöki nap: MédiaKlikk
Galéria: NSO

A BOK Sportcsarnokban rendezett kontinenstorna szerdai versenynapján a 68 kilogrammban szereplő Szabados Noémi révén volt érdekeltségünk.

A nyolcaddöntő nem kezdődött jól Szabados Noémi számára, riválisa, Pauline Denise Lecarpentier ugyanis az első menetben egy levitellel 2-0-s vezetéshez jutott. A másodikban a passzívabb Szabados akcióképtelensége után újabb egy pontot szerzett a francia, aki végig jól védekezve jutott tovább.

Az csak a nap végén derült ki, hogy a vereség nem jelentette azt, hogy befejeződött volna Szabados Noémi Eb-je, sportolóink ugyanis vigaszágon a lengyel Natalia Strzalka ellen küzdhetett meg a bronzéremért.

A csütörtök esti programban a junior Európa-bajnoki ezüst- és friss U23-as Eb-bronzérmes Szabados a második menetben már hétpontos hátrányban volt (0-7), majd 7-4-re szépített, de végül elveszítette bronzmérkőzését, így az ötödik helyen zárt az Eb-n.

Szabó Nikolett számára idejekorán véget ért a küzdelem, miután a Magyarországon készülő szerbiai riválistól, Fábián Annától bosszantó vereséget szenvedett. Az első menetben 3-1-es hátrányba került a Ferencváros birkózója, a másodikban azonban 3-3-ra mentette az állást, végül viszont 4-3-ra alulmaradt és búcsúzni kényszerült.

Fradi.hu