Irányítónk nyártól új csapatban fejlődhet tovább.

Tóth Nikolett tíz éves korában került az Óksi SE-től a Ferencváros kézilabda szakosztályához, vagyis saját nevelésű játékosunknak tekinthetjük. A ranglétrán végig lépdelve csaknem négy évvel ezelőtt, 2018 áprilisában mutatkozott be az NB I-ben, s rögtön gólt is lőtt a Dunaújváros ellen. A Pénzügyőrnél, valamint később az MTK-nál is szerepelt kölcsönben, 2019. óta pedig folyamatosan az élvonalbeli csapatunk tagja.

A mostani idényben különböző problémái miatt Niki nem tudott stabilan jól teljesíteni, ezért kevesebb lehetőség jutott neki, de ez közel sem jelenti azt, hogy ne bíznánk a képességeiben – mondta Görög Zsolt ügyvezető igazgató. – Közösen abban maradtunk, hogy talán egy környezetváltás meghozhatja neki az áttörést, így Nikit nyáron kölcsönadjuk, de el nem engedjük, és őszintén bízom benne, hogy jobb játékosként tér majd vissza a Népligetbe.

A még mindig csak huszonegyedik életévét töltő irányítónk mindent megtesz azért, hogy fejlődjön új csapatában.

Nagy változás lesz ez az életemben – vélhetően más lesz a szerepem a csapatban, messzebb leszek Budapesttől, szóval sok új kihívás vár rám, de pozitívan és reményekkel telve várom ezt az időszakot – magyarázta Tóth Nikolett. – Mindent megteszek azért, hogy segítsem a Móvárt, hogy eredményesek legyünk, de egyéni céljaim is vannak, hiszen fejlődni szeretnék, bízom benne, hogy színesebbé, stabilabbá válik majd a játékom. Nagyon sokat kell előre lépnem még ehhez, de ha lesz rá mód, és én is érzem magamon, hogy megértem a feladatra, akkor mindenképp szeretnék majd visszakerülni a Ferencvároshoz. Ezért dolgozom majd minden nap!

A klubot a második családomnak tekintem, de most egyértelműen úgy érzem, hogy váltanom kell. Feldolgoztam ezt magamban és ezért kértem a hosszú idejű kölcsönszerződést, amiben azonban annak a lehetőségét kizártuk, hogy az FTC visszarendeljen. Több csapat is keresett, de én nagyon hamar eldöntöttem, hogy Mosonmagyaróvárra igazolok. Nagyon szimpatikus a számomra az a koncepció, amit a klub képvisel és az a munka, ahogyan a mosonmagyaróvári szakmai stáb dolgozik. Ismerek több játékost a korosztályos válogatottakból és a Fradiból, ami biztosan a segítségemre lesz a beilleszkedésben. Tudom, hogy nem lesz könnyű az integrálódás egy új közegbe, de a két éves szerződés biztosít a számomra időt. Abban bízom, hogy Mosonmagyaróváron kiteljesedik a pályafutásom, játék tapasztalatot szerzek, fejlődni fogok fizikálisan, mentálisan és technikailag. Ferencvárosban nem tartozom a meghatározó kézilabdázók közé, viszont az MKC-ban szeretnék azzá válni, segíteni abban, hogy a csapat állandósítsa a helyét a bajnokság felsőházában.

Fradi.hu, Mosonmagyaróvár