Az U17-esek ma a szlovákok ellen bizonyíthatnak.

Férfi labdarúgás, U17-es EB-selejtező
Görögország 1-1 (1-0) Magyarország

Beszámoló: MLSZ

Szélesi Zoltán

Küzdelmes, rengeteg párharcot hozó, nehéz meccset játszottunk – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Az volt a terv, hogy próbáljuk hátulról építeni a támadásainkat, de ebben voltak nehézségeink az első félórában, nem tudtuk új felépíteni az akcióinkat, ahogyan azt az edzéseken gyakoroltuk. Lövéseink, lehetőségeink voltak, de gólt egy szöglet után a görögök szereztek. A félidőben sikerült rendezni a sorokat, és a cseréket követően javult a játékunk, sikerült az ellenfélre erőltetni az akaratunkat, és többször is fel tudtuk törni a görögök védelmét. Az utolsó húsz percre minden bevethető támadójátékos a pályára került, próbáltunk több taktikai változást is eszközölni, és végül a 93. percben egy szerencsés góllal kiegyenlítettünk. De nem az a fontos, hogy milyen volt a gólunk, hanem az, hogy végül sikerre vezettek a próbálkozásaink, a döntetlent mindenképpen megérdemeltük. Van hiányérzetem a játékot tekintve, de bízom benne, hogy az utolsó mérkőzésen már kezdeményezőbb futballt mutatunk. Megmaradt az esélyünk az Eb-részvétel kiharcolására, és mindent meg is teszünk a csoport második helyének megszerzéséért a szlovákok ellen.

Férfi labdarúgás, U19-es EB-selejtező
Magyarország 3-0 (2-0) Skócia

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport

Tímár Krisztián

Elégedett vagyok az eredménnyel is és a mutatott játékkal is. Ezen a mérkőzésen már az igazi arcunkat mutattuk, felvállaltuk a bátor támadójátékot, az egy az egy elleni megoldásokat, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A háromgólos győzelem az elitkörben bárki ellen szép teljesítmény, talán amiatt lehet egy pici hiányérzetünk, hogy a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, és könnyen lehet, hogy a végelszámolásnál a gólkülönbség is számítani fog. Bár a törökök már nem juthatnak tovább, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk ellenük kedden, nem tudjuk, hogy a tét nélküliség mit vált ki belőlük. A lehető legjobban felkészülünk ellenfelünkből, és bízom benne, hogy a maihoz hasonló teljesítménnyel rukkolunk elő, ebben az esetben ugyanis jó esélyünk lehet az Európa-bajnoki szereplés kiharcolására.

Férfi labdarúgás, U19-es EB-selejtező
Magyarország 1-2 (1-0) Törökország

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport

Tímár Krisztián

A találkozó végére elfáradtunk, a második félidőre kijött a mérkőzéshiány és ez hibákat szült. Talán ha jobban meg tudjuk tartani a labdákat és ugyanolyan kombinatívan tudunk játszani, mint az első félidőben, kijöttünk volna a szorításból, de így védekezésre kényszerültünk. Szép kontrákat vezettünk és volt is lehetőségünk, talán ha sikerül ezek közül egyet értékesíteni, más lehetett volna a végkifejlet, de ezen már kár keseregnünk. Nagyon közel jártunk, büszke vagyok a fiúkra, nagyon nagy szívük van. Azt fogom mondani most a játékosaimnak, hogy emeljék fel a fejüket.

Férfi labdarúgás, U21-es EB-selejtező
Magyarország 1-1 (1-0) Lengyelország
Fradista gól: Iyinbor

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport

Gera Zoltán

Ellentétes félidőket játszottunk, az elsőben sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a hazaiakra, és gólt is tudtunk szerezni. A lengyeleknek voltak ugyan lehetőségeik, de nem tudták azt játszani, amit szerettek volna, nem tudtak mögénk kerülni. A fordulás után kevesebbet birtokoltuk a labdát, nagy nyomás alatt futballoztunk, ezért a végére el is fáradt a csapat, de így is szerezhettünk volna újabb gólt. Csalódott vagyok, hogy egy büntetővel végül kiegyenlített az ellenfél, de büszke vagyok a játékosokra, mert nagyot küzdöttek, és végig a megbeszéltek szerint futballoztak.