A Tanú című filmre emlékeztető eljárást folytatott le az MLSZ, a fehérváriak viszont közben újabb botrányt úsztak meg.

Mint ismert – többek között az olimpiai bajnok Liu Shaoang ünneplése miatt – az MLSZ Fegyelmi Bizottsága súlyos pénzbüntetéssel és szektorbezárással sújtotta a Fradit. Clubunk fellebbezett, amelynek során kiderült, hogy az MLSZ FB elképesztő körülmények között hozott döntést.

Az eljárásról szóló értesítést a Fradi március 11-én kapta meg, a szabályzat szerint ezután van lehetősége a Fradinak a védekezésre, de az MLSZ FB már a kézhezvétel előtt (!) egy nappal meghozta döntését. A Tanú című film juthat eszünkbe: “Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!

Szerencsére ez az eljárás már az MLSZ FVT-nek is sok volt és megsemmisítette az MLSZ FB döntését és új eljárásra kötelezte őket, ahogy az általunk megszerzett dokumentumból kiolvasható. Mindez azt jelenti, hogy a Debrecen ellen biztosan nyitva lesz minden szektor a Fradi-pályán.

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindig ilyen szigorú az MLSZ FB sem. Miközben a Fradit, a Győrt és a Honvédot aránytalanul súlyosan büntették, addig a MOL FC a sokadik botrányát ússza meg. A fehérváriak miután ejnye-bejnyével megúszták a Debrecen és a Győr elleni meccs után történt agressziót, most a Fradi elleni meccsen történtek után maradtak büntetlenek. A MOL FC-nek klubrekordot jelentő vereség után Fiola Attila kidagadt erekkel szaladt a szurkolóik elé és a hazai szurkolók édesanyját a legősibb szakmával hozta üvöltve összefüggésbe, miközben a szurkolók mindenféle tárggyal, többek között söröspohárral dobálták saját játékosiakat. Mondhatnánk, hogy megérdemlik egymást, csakhogy az MLSZ FB ezúttal még csak nem is foglalkozott az üggyel, miközben a Fegyelmi Szabályzat szerint mindkét fél tette büntetést érdemel. Elgondolkodtató, hogy van-e összefüggés a fehérváriakkal szembeni elnéző viselkedés és aközött, hogy a MOL FC névadó szponzorának egyik vezetője, igazgatósági tagja és az igazgatóság Társaságirányítási és Javadalmazási Bizottságának elnöke nem más, mint Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.