Nyolckor kezdünk az Üllői úton. Hajrá, Fradi!

Ferencváros 1-0 Mezőkövesd
Gól: Tokmac

Vége, megvan, de a kelleténél sokkal nehezebben – a gyenge helyzetkihasználás miatt.

90′ Csere: Ryan helyére jön Bassey.

90′ 4 perc a ráadás.

88′ Az ötös alapvonali sarkától jöhetnek a vendégek, az oldalhálóba lövik végül.

87′ Egy hazaadás megpattan, Dini felveszi, Bogár közvetett szabadrúgást ítél, Csercseszov sárga lapot kapott utána.

82′ Újabb szép kontra, most Ryan lő a hosszú mellé.

75′ Toki lőtt 17-ről, Tordainak ez sem okozott gondot.

75′ Samy beadását Vécsei fejeli rá, Tordainak nem okoz gondot.

73′ Gavrity – Civic kényszerítő után jön a beadás, de ebből sem lesz gól.

71′ Civic cifrázza, ebből vendéghelyzet alakul ki, Dini véd szépen.

69′ Csere: Zubkov és Zachariassen helyére érkezik Botka és Gavrity.

68′ Ryan ad vissza egy labdát az alapvonalról, Wingo hagyja ki a sokadik ziccert.

59′ Csere: Vécsei jön Laidouni helyére, Toki közben helyzetbe cselezte magát, a gól ezúttal is elmaradt.

56′ Aissa adja el a labdát, Esiti segíti ki, sárga lapért.

52′ Szöglet, Kovacevic fejese majdnem gól.

50′ Majdnem 1-1, Drazsity lép ki, a hosszú alsó mellé gurít, a másik oldalon Ryan beadását tisztázzák szögletre.

46′ Folytatódik a mérkőzés.

Félidő, osztálykülönbség van a két csapat között, de a kapu előtt könnyelműek vagyunk. A hivatalos nézőszám: 6517.

47′ Zubkov lép ki, passzolhatna is, de a kapusba lövi végül.

45′ 4 perc a ráadás, közben Toki lő Wingo passzából, Tordai véd.

44′ Zubkov lép ki, Tordaival ütközik, ő kap sárga lapot szimulálásért.

42′ Laidouni kap sárga lapot, így ő nem játszik Felcsúton.

36′ 5 percet vártunk arra, hogy lest ítéljen a VAR.

31′ Toki és Ryan játszik össze remekül, Zachariassen védi ki a vendégeknek a gólt… Egy percre rá egy újabb beadásból már a kapuba talál, de a határbíró emeli a zászlaját…

30′ Toki szabadrúgását Tordai fogja.

27′ Wingo beadása jelentett nagy veszélyt a vendégek kapujára, nagy nehezen tisztázott a Kövesd.

21′ Ryan 24-ről lő szabadot, Tordai szögletre tolja, utána mindkét Mmaee közel volt a gólhoz.

18′ Zubkov szögletét Ryan fejeli Tordai kezébe.

15′ Civic gurított Tordai kezébe.

8′ Zubkovot rúgják fel, Cseri sárga lapot kap érte.

3′ GÓÓÓL!!!
Tokmac indul meg, majd 18-ról lő, a balalsóban köt ki a labda, 1-0!

1′ Elkezdődött a mérkőzés.

20:01 A mieink csíkosban, a vendégek kékben, az 1848-as koreográfia alatti „Kossuth Lajos azt üzente…” hátborzongató volt.

19:59 A mai csapat: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Zubkov, Zachariassen, Tokmac – R. Mmaee
Cserék: Bogdán, Besic, Botka, Pászka, Vécsei, Auzqui, Loncar, Marquinhos, Gavrity, Boli, Bassey, Mak

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Ryan Mmaeet a sportnapilap kérdezte a meccs előtt:

– Hogy van a lába?
– A bokámmal volt kis gond, ugyanaz a sérülés, mint az Afrika-kupa előtt, de köszönöm, már teljesen rendben vagyok. Mivel néha kis fájdalmat éreztem, az orvosi stábbal úgy döntöttünk, inkább alaposan kipihenem a korábbi sérülésemet, nehogy nagyobb baj legyen belőle.

– A jelek szerint sikerült, hiszen a hétvégén csereként beállva rögtön két gólt rúgott a Fehérvárnak.
– Ebből is látszik, tényleg teljesen rendben vagyok.

– Ennyire ki volt éhezve a játékra?
– A fehérvári mérkőzés előtt a hétfői edzésen már érzékeltem, hogy minden mozdulatot élvezek. A kapu előtt szinte minden bejött, alig vártam, hogy hétvége legyen, és újra pályán lehessek. Sok mérkőzést ki kellett hagynom, ráadásul fontos találkozók is voltak közöttük. A hazai meccseket a stadion lelátóján üldögélve, az idegenbelieket odahaza a televízión néztem, nagyon vártam már, hogy ott lehessek a többiekkel.

– Testvére, Samy nagy kritikusa. Megdicsérte a fehérvári mérkőzés után?
– Samy kisebb betegsége miatt nem lehetett ott velünk Fehérváron, mire beértem az öltözőbe, láttam, már kétszer hívott. Azonnal telefonáltam neki, úgy örült a góljaimnak, mintha ő talált volna be.

– Tizenhét bajnoki mérkőzésen tizenegy gólt rúgott. Elégedett ezzel a mutatóval?
– Nincs okom panaszra. A magam részéről nemcsak gólokban mérem a sikert: akkor sem vagyok elégedetlen, ha nem szerzek gólt, de jól játszom, és segítem a csapatot. Úgy vagyok vele, játsszak minél többet, legyek ott a pályán, a többi úgyis jön magától.

– A hátralévő kilenc fordulóra hány gólt tervez?
– Kilenc forduló alatt a kilenc gól nem lenne rossz. De… Ha megnyerjük mind a kilenc találkozónkat, cserébe szívesen odaadom a kilenc gólomat – még akkor is, ha csatár vagyok. Persze ne legyünk álszentek, nekem is fontosak a találatok… Maradjunk annyiban, sok mérkőzés van még hátra, jó néhány gól bennem lehet.

– A középcsatár posztján hárman harcolnak a helyért. Milyen a viszonya Franck Bolival és a csapathoz télen csatlakozó Fortune Bassey-vel?
– Mindketten remek játékosok, jól megértjük egymást, mindenki tisztában van vele, ha egy posztért három jó játékos küzd, azzal hosszú távon a csapat jár a legjobban. A Ferencvárosnál most ez a helyzet. Az edzéseken nyomjuk előre egymást, mindenki azért harcol, hogy a hétvégén ott lehessen a csapatban.

– Csapattársai közül többen a negyedik aranyérmükre hajtanak, miközben önnek a mostani lehet az első bajnoki címe. Milyen érzés?
– Különös. Ráadásul egész profi karrierem során ez lehet az első bajnoki címem, el lehet képzelni, mennyire vágyom rá. Gyerekként szereztem aranyérmeket, voltam egy-két torna legjobb játékosa, gólkirálya is, de az teljesen más… Ez itt a profi világ. Márpedig sehol sem könnyű elsőnek lenni.

– Az újabb lépést péntek este a Mezőkövesd ellen tehetik meg. Kínkeserves kilencven percre számít?
– Az utóbbi időben valóban nehéz hazai mérkőzéseink voltak, az utolsó leheletünkig harcolnunk kellett a győzelemért. Fogalmam sincs, hogy a péntek este hogyan alakul, mindenesetre jó lenne minél hamarabb lezárni a mérkőzést. A vendégek alighanem keményen védekeznek, ám a helyzeteink biztosan meglesznek. Csak rajtunk múlik, mennyire lesz nehéz a kilencven perc. A magam részéről alig várom, hogy elkezdődjön a találkozó.

Cseri Tamás

Nem állunk jól, van még kilenc forduló, és továbbra is a mi kezünkben van a sorsunk, muszáj kivívnunk a bennmaradást. Tisztában vagyunk vele, hogy a Ferencváros otthonába nem nyerni járnak a csapatok, de az idén többször is botlottak odahaza a zöld-fehérek, pontokat veszítettek a Gyirmót ellen és kikaptak a Paks­tól. Annak alapján, ahogy a héten készültünk, úgy érzem, lehet keresnivalónk, mindent megteszünk, hogy pontot-pontokat szerezzünk a fővárosban. Ehhez mindenkinek maximálisan koncentrálnia kell az első perctől az utolsóig. Ha mindenki becsületesen teszi a dolgát, nem azt mondom, hogy nem lesznek gondjaink, de jóval kevesebb problémánk lesz. Vélhetően a hazaiak támadnak többet, nekünk leginkább az ellentámadásokból lehet esélyünk, de igyekszünk minden lehetőséget megragadni. Tudjuk, milyen erőkből áll a Ferencváros, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, mert nekünk is élet-halál kérdése a mérkőzés. Nem kell berezelnünk attól, hogy a Fradi az ellenfél, hanem meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk.

NSO