Baturina közel volt a mesterhármashoz, mellette Somalia és Dvali is pályára lépett az NBIII-ban.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 25. forduló
Ferencvárosi TC II 2-3 (1-3) Kozármisleny FC
Gól: Füredi (ög., 23.), Baturina (60.), ill.: Horváth (8.), Vajda (13.), Kirchner (39.)

Kovács – Kaján, Szücs, Dvali, Leandro (Vogyicska, 82.) – Mazzonetto A. (Mazzonetto N., 76.), Somalia – Pintér, Varga (Lisztes, 46.), Czékus (Gera, 46.) – Baturina

A bajnokságot öt ponttal vezető, még veretlen Kozármislenyt fogadtuk a Népligetben, akiktől ősszel, tartalékos csapattal, 4-0-ra kikaptunk idegenben.

A meccs legelejétől a vendégek domináltak, a 9. percben pedig meg is szerezték a vezetést: egy szabadrúgás után Horváth elé pattant a labda, aki a tizenhatosról kilőtte a jobb alsót, 0-1. Négy perccel később Vajdát hagyták a védők szabadon lőni, ő is betalált, 0-2. A két gyors gól után ébredezni kezdtünk, előbb Czékus lövését védte a kapus, majd Pintér beadásánál előzte meg a középen érkező Baturinát az egyik védő igen szerencsétlenül, 1-2. Kovácsnak ezek után többször is védenie kellett, a 30. percben az egyik szabadrúgás a kapujának felső lécén csattant, majd a 38. percben büntetőt kaptak a mislenyiek, így a félidőben 1-3 volt az állás.

A második félidő első harmada hasonlóan folytatódott, a 60. percben Beke tekert centikkel a jobb felső mellé egy cselsorozatot követően. A kirúgás után Baturinát találta meg egy indítás, horvát tehetségünk pedig szemfüles módon, igaz, a kapusnak is köszönhetően, begurította a labdát a jobb alsó kapufa mellé, így ismét meccsben voltunk a listavezető ellen, 2-3. Sőt mi több, öt perccel később az egyik vendégjátékos piros lapot érően talpalta mellkasba Leandrót, innentől kezdve átvettük a meccs irányítását. A 70. percben a baranyai kapus ziccerben hárított, lesgólt is szerzetünk, a 87. percben pedig Gera szabadrúgása pattant szögletre a falról. A 91. percben aztán Lisztes cselezett ki két embert könnyedén a bal oldalon, a harmadik pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, de a megítélt büntetőt Baturina igen gyengén, a kapus jobb lábához gurítva lőtte, így hiába járt csatárunk centikre a mesterhármastól, végül 1 góllal és 0 ponttal zárt a napot.

Tartalékcsapatunk jövő hét vasárnap 14 órától idegenben, az utolsó helyezett Mohács otthonában folytatja a bajnokságot.

Borbély Balázs

Gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, pedig tudtuk, hogy a Kozármisleny 90 percen át magasan fog letámadni. Ennek ellenére két hibánkat kihasználták. Sikerült visszajönnünk a meccsbe, de aztán befújtak egy eléggé vitatható büntetőt. A szünetben átbeszéltük a csapattal, hogy mire lesz szükség, ezt sikerült a pályán is megvalósítanunk. A kiállítás után nyomtunk végig, de sajnos az egyenlítés nem jött össze, amit sajnálok, mert ez egy x-es meccs volt.

Fradi.hu