Michael Boris elmondta, ha választhatott volna, nem minket kért volna ellenfélnek erre a hétvégére.

– A legutóbbi, Kisvárda elleni győzelem után öt pontra nőtt a Ferencváros előnye a tabella élén. Ez megnyugtató különbség?
– Igen, jó előnyünk van, de még van hátra jó néhány mérkőzésünk, szóval ennek jelenleg nincs jelentősége. Természetesen örülünk a Kisvárda elleni győzelemnek, de az már a múlt. Még semmi nem dőlt el, ezért a héten már a következő feladatra, a Fehérvár elleni mérkőzésre készültünk.

– Mindenki rendelkezésre állt a héten, a lehetőségekhez képest teljes kerettel tudott dolgozni?
– Van olyan játékos, aki a hét második felében már tudott csatlakozni a kerethez, de például a legutóbbi edzéseken már a komolyabb sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee is együtt gyakorolhatott a többiekkel. Hamarosan talán Samy Mmaee is visszatérhet. Egy játékos visszajön, egy másik éppen beteg vagy sérült, ilyen a futball.

– A következő ellenfél, a MOL Fehérvár FC a legutóbbi hat bajnokiját elveszítette. Mit gondol erről, milyen mérkőzésre számít?
– Nem gondolok erre, hiszen ilyen a sport – néha nyerünk, néha veszítünk. Mi mindig a saját csapatunkkal foglalkozunk, számomra az az elsődleges, hogy a Ferencváros felkészült legyen a vasárnapi bajnokira, hogy a csapat a legjobb teljesítményt nyújtsa.

Fradi.hu

Ki kell jönnünk ebből a helyzetből, amibe az elmúlt hetekben kerültünk, hiszen úgy érzem, például a Zalaegerszeg elleni mindkét kapott gólunkat kivédekeztük volna akkor, amikor jobb szériában van a csapat – mondta Michael Boris, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője. – A Ferencváros jelenleg a magyar bajnokság legjobb együttese, így ha választhattam volna ellenfelet a hétvégére, jelen helyzetben valószínűleg nem őket mondtam volna, de ez a sorsolás, az FTC ellen kell játszanunk. Tökéletes teljesítményre lesz szükségünk, a jó nem elég ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Ez az első alkalom, hogy egy teljes hetünk rendelkezésre állt a hétvégi bajnokira való felkészülésre, sokat beszéltünk a játékosokkal és dolgoztunk a hibák kijavításán, a stáb feladata pedig az, hogy megtalálja a legjobb kezdő tizenegyet és a legjobb cseréket a mérkőzésre. A hibák dönthetik el a Ferencváros elleni bajnokit, maximális koncentrációval kell pályára lépnünk, mert látjuk, hogy a Fradi képes ritmust váltani mérkőzés közben is, e mellett a támadások terén is előre kell lépnünk – vélekedett a tréner.

FEOL