Budapesten rendezik a kontinensviadalt.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöksége elfogadta a március 28-án kezdődő budapesti Európa-bajnokságon résztvevő válogatott összetételére vonatkozó szakmai bizottsági javaslatot. Ennek alapján mondhatjuk, hogy a jövő válogatottjának szurkolhatunk a BOK-csarnokban, hiszen olyan, a visszavonulás küszöbén, vagy már azon túl lévő közelmúltbeli klasszisok nem indulnak, mint a vb-aranyérmes Sastin Marianna, az Európa-bajnok Barka Emese, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás, az Eb-első, olimpiai második Lőrincz Viktor, a vb- és Eb- győztes Korpási Bálint, a világbajnok Kiss Balázs, vagy a vb- és Eb-harmadik Veréb István. A távolmaradók között találunk egy ifjú titánt is: vasárnap vált hivatalossá, hogy vállműtéte utáni lábadozásából még nem épült fel teljesen a vb-2., olimpiai 5. Szőke Alex.

Clubunkat négy versenyző, Muszukajev Iszmail (65 kg, szabadfogás), Váncza István (67 kg, kötöttfogás), Szabó Nikolett (62 kg, női birkózás) és Szabados Noémi (68 kg, női birkózás) képviselheti a kontinenstornán.

Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója

A lányok és a szabadfogású fiúk válogatási szisztémája három helyett két versenyre szűkült. Fontos kiemelni, hogy a hölgyek között az U23-as Európa-bajnokságon elért eredmény is befolyásolhatja a Budapesten érdekelt csapat összetételét [Szabados Noémi bronzérmes lett! – részletek], így a most közölt keret még változhat. A női válogatottunk tehát nagyon fiatal még, s azt hiszem, a sportolók töretlen fejlődésének érdekében nem a budapesti, hanem a plovdivi eseménynek kell prioritást élveznie. Két héten belül nagyon nehéz kétszer csúcsformát időzíteni. … Honosított orosz sportolóink sikerességében is bízhatunk, Muszukajev Iszmail és Vlagyiszlav Bajcajev egyaránt érmet nyerhet.

Bővebb beszélgetés: DigiSport

Fradi.hu, MBSZ