Egészen bizarr közleményben védte a szövetség a FEB döntését a csakfoci.hu-nak. Ebből kiderül, hogy az okok közt első helyre került olimpikonokat köszöntő pirotechnika csak kifogás volt, a valódi okok az egész stadionban szóló, Pintér bírót illető rigmusok voltak. Emiatt, az ‘elkövetőket” külön bűntetendő jött a szektorzár – tehát nem a sokszorosan visszaesve elkövetetett pirózásért. Csak emlékeztetőül, a FEB ezen a tárgyaláson a MOL győri kupakudarca után kialakult verekedést mindössze pénzbüntetéssel szankcionálta, azaz itt nem érezte a testület, hogy “a sport és a sportszerűség alapvető értékeivel összeegyeztethetetlen esemény történt” és így nem kívánta a rendbontókat “külön figyelmeztetni és szankcionálni a döntéshozó“.

A Magyar Labdarúgó Szövetség is gratulál a Ferencváros sportolóinak a téli olimpián szerzett arany- és bronzérmekhez. Téves azonban az a megközelítés, hogy a pekingi téli olimpián részt vevő sportolók megünneplése miatt szabott volna ki ilyen szigorú büntetéseket a fegyelmi bizottság. Az ok elsősorban a szurkolók részéről meccs közben elhangzott trágár, az emberi méltóságot megsértő, valamint a megfélemlítő rigmusok a játékvezető felé, amit mindenki hallott. Ezért volt szükséges a döntések meghozatala

Teljes stadion- vagy szektorbezárást akkor alkalmaznak a hazai és nemzetközi gyakorlatban, amikor a sport és a sportszerűség alapvető értékeivel összeegyeztethetetlen esemény történt egy mérkőzésen.

Szemben a pénzbüntetéssel, ezekben az esetekben a klubok helyett vagy mellett magukat a rendbontókat kívánja figyelmeztetni és szankcionálni a döntéshozó.

A szurkolói elégedetlenség kulturált és nem sértő módon történő kifejezése továbbra sem jár büntetéssel, de trágárság, gyalázkodás, gyűlöletkeltés, megfélemlítés és rasszizmus esetén a részleges vagy teljes stadionbezárás az egyetlen döntési lehetőség.

(MLSZ sajtó via csakfoci)