A Kisvárda ellen Sigér Dávid kísérte a 9 éves kisfiút és családját az Üllői úton.

Óriási élményt jelentett a Ferencváros Kisvárda elleni OTP Bank Liga-bajnokija egy szegedi kisgyermeknek, a 9 éves Aranyi Áronnak, aki klubunk meghívására tekintette meg címvédő labdarúgó csapatunk várdaiak elleni vasárnapi rangadóját.

Áron SMA 2-es típusú betegséggel, izomsorvadással küzd, háromhavonta jár kezelésekre Budapestre, de ezúttal nem is sejtette, hogy a fővárosi útnak a Groupama Aréna lesz a célja.

Nagyon szereti a sportot, a Fradi meccseit sokszor megnézi a televízióban, Dibusz Dénes és Tokmac Nguen a kedvencei. Kerekesszékes kézilabdázik, de szereti a kosárlabdát és a pingpongot is. Nem jutott szóhoz, amikor megtudta, hogy a Fradi-Kisvárda meccsre kaptunk meghívást – árulta el Áron édesanyja, Anikó.

Áront a Groupama Arénánál Sigér Dávid, férfi focicsapatunk válogatott középpályása várta, aki sérülése utáni visszatérésén dolgozik, s örömmel kalauzolta végig a kisfiút a stadionban. A Fradi-kamion, a Sas-szobor után, a pálya szélére, illetve a hazai kispadhoz is eljutott Áron, miközben Sigivel jókat beszélgetett. A stadiontúra végén asztalukhoz kísérte játékosunk a családot, Áron pedig egy Sigér-mezzel is gazdagabb lett, amelyet minden labdarúgónk aláírt.

A tévéből hallottunk Áronról, pályaedzőnk, Máté Csaba hívta fel a figyelmet a történetére, és kért meg, hogy próbáljunk valamilyen élményt adni, segítséget biztosítani neki. Sok ember munkájának az eredménye, hogy sikerült megszervezni ezt a látogatást – fogalmazott a 14-szeres válogatott focista. – Apaként teljesen másként érez az ember, amikor azt látja, hogy egy gyereknek valami nem adatik meg, amiről sem ő, sem a családja nem tehet. Azt éreztük, ha valamit tudunk segíteni, próbáljuk meg. Remélem, életre szóló élményben volt része Áronnak.

Áron majd kicsattant az örömtől, a meccsel kapcsolatban pedig azt kívánta a Fradi 10-0-ra nyerjen, s legyen bajnok a szezon végén. Ha 10-0-ra nem is, de 2–1-re győztek a mieink, így Áron boldogan térhetett haza.

Nagyon jól érzem magam, nagyon szerettem volna kijutni egy meccsre. Érdekes volt ilyen magasról látni a pályát, és leülni a cserepadra, mondta Dávid, ha tél van, bemelegítik – mesélte Áron.

Áron családjának az elsőszámú célja, hogy kisfiuk igényeinek megfelelő, saját autóhoz jussanak, hogy segítség nélkül utazhassanak a kezelésekre. Szeretnének továbbá a jövőben kijutni egy olaszországi szakorvoshoz, aki az SMA-betegeknek a legmegfelelőbb személyre szabott segédeszközöket készíti. Aki szeretne segíteni az Aranyi családnak, az alábbi számlaszámra utalva teheti meg: Aranyi László, CIB Bank, 10700062-55968957-51100005.

Blikk, Fradi.hu