„Juci” bá’ rosszul lett alsónémedi otthonában, műtéten is átesett és szerencsére már jól van.

Borzalmas napokon van túl Juhász István, a Ferencváros egykori válogatott futballistája. Annyira alacsony volt a pulzusa, hogy életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A 76 éves, egykori kiváló középpályás a napokban pacemakert kapott a szívébe. Rosszullétéről – immár egészségesen – számolt be a Borsnak.

Szédültem, ziháltam, 10 méter megtétele után pihennem kellett” – mesélte az Alsónémediben élő, 1968-ban Mexikóvárosban aranyérmet szerzett korábbi klasszis, Juhász. „A dabasi dr. Neuwald Jenő megvizsgált, és mivel a szívverésem mindössze 37 volt, a vérnyomásom pedig az egekben (196/120) volt, mentőkocsival azonnal kórházba küldött.

A korábbi 23-szoros válogatott labdarúgót a budapesti Országos Kardiológiai Intézetbe szállítottak. Ott olyan gyógyszert kapott a további tüzetes vizsgálatok zárultáig, amely 41-re emelte a pulzusát. Az éjszakás nővér viszont riadtan állapította meg, hogy 23-ra csökkent a szívverése.

Utóbb tudtam meg, ha húszra esik, leáll a ketyegőm” – folytatta a VVK-t nyert, KEK-ezüstérmes kiválóság, akit azonnal meg is műtöttek.

A ritmusszabályozót behelyező orvossal, dr. Kardos Attilával közölték, egy olyan sportolón segít, akinek a Népligetben szobrot emelt a Fradi. A doktor azt válaszolta, ő ugyan nem futballfanatikus, de az édesapja Vasas drukker. Juhász a műtétet követően hálája jeléül felajánlotta, őt és az édesapját vendégül látja a Groupama Aréna VIP-szobájában egy Fradi-meccsen.

Persze figyelmeztettem, hogy a papáját rábeszélem arra, a jövőben inkább az FTC-nek szurkoljon…

Lapszemle: Ripost