Női labdarúgó csapatunk játékosedzőjét kérdezték.

Bár még csak 30 esztendős, már harmadik éve dolgozik trénerként, s szeptember óta a Ferencváros női labdarúgócsapatának játékos-edzőjeként bizonyít a válogatott csatár, Vágó Fanny.

Mondhatni, a vérében van az edzősködés: édesapja, Vágó Attila több NB I-es csapat mellett a női nemzeti együttest is irányította. Mindig is számíthatott a tanácsaira, most pedig ez hatványozottan igaz, hiszen a rutinos szakember januárban lánya segítője lett az FTC-nél.

Mindenképp tapasztalt szakembert szerettem volna magam mellé, apa pedig ilyen. Neki volt csapata, nagyon megszerette a munkát Székelyudvarhelyen, de a lányának nem tudott nemet mondani. Ahogy fogalmazott, másnak a kedvéért nem ment volna el segédedzőnek, de miattam elvállalta a munkát. Persze, egy modern stábban mindenki együtt gondolkodik, majd a vezetőedző hozza meg a végső döntést – mondta az ötszörös magyar bajnok focista, Vágó Fanny.

Ausztriai légiósévei alatt kezdett el előbb gyerekekkel foglalkozni, majd hazatérve a Fradi U19-es lánycsapatát irányította, tavaly pedig a Soroksárral jutott fel az élvonalba.

Apának és a tőle látott pozitív példának óriási szerepe volt abban, hogy ezt az utat választottam. Sosem jelentett akadályt, ha távol voltunk egymástól, mindent megbeszélünk egymással – mesélte Vágó, akinek öccse, Levente az NB II-es Kecskemétben focizik. – Gyerekként mindig elkísértük őt a meccsekre, a félidőben a pályára rohantunk és játszottunk, erről szóltak a hétvégéink.

Bár a sikerek edzőként is hamar jöttek, arra mégsem számíthatott, hogy harminc évesen már az FTC trénere lesz, Dörnyei Balázs őszi távozása után azonban a klubvezetés bizalmat szavazott neki. Játékosként irányítani a bajnoki éllovast nem kis kihívás, de Vágó élvezi a feladatot.

Szerintem a csapattársaim is meglepődtek, de nagyon intelligensen állnak a helyzethez. Úgy érzem, eddig is hallgattak rám, és ezek után sem lesz másként. Nem gondolom, hogy teljesen meg kell változnia a viszonyunknak, persze muszáj hoznom olyan döntéseket is, amelyekkel nem mindenki ért egyet. Ám játékosként is ilyen vagyok, meccsek közben eddig is igyekeztem tanácsokat adni, edzői szemmel figyelni – árulta el a támadó, aki a kettős szerepben is megőrizte góllövőcipőjét, az NB I-ben nyolcszor volt már eredményes.

Blikk