Tegnap este megegyeztünk a PAOK-tól szerződtett középpályás ügyében is.

Újabb erősítésről tájékoztatjuk szurkolóinkat: az FTC hétfőn leigazolta a 27 éves védekező középpályást, Anderson Esitit! A nigériai labdarúgó Görögországból, a PAOK Szalonikitől érkezett, előző együttesének színeiben az ősszel pályára lépett az UEFA Konferencia Ligában is.

Pályakép

Esiti 1994. május 24-én született Warriban, futballozni azonban már portugál földön, a Leixoes korosztályos csapataiban kezdett el. 2013 nyarán került fel a felnőttekhez, a 2013/2014-es idényben pedig 36 mérkőzésen lépett pályára a portugál másodosztályban, emellett különböző kupasorozatokban még további kilenc találkozón számítottak rá. Ezt követően az élvonalbeli Estoril Praia szerződtette Esitit, aki új csapatával nemcsak az első osztályban, hanem az UEFA Európa Ligában is megmutathatta magát. Legújabb játékosunk 2014-től 2016-ig erősítette az Estoril Praia-t, ebben a periódusban összesen 57 meccsen szerepelt, ráadásul 2015-ben bemutatkozhatott a nigériai nemzeti válogatottban is.

2016 nyarán Esiti elhagyta Portugáliát, a belga KAA Gent futballistája lett. A Belgiumban töltött három esztendő alatt ismét játszhatott az UEL csoportkörében. Mindent figyelembe véve 95 alkalommal viselte a genti klub mezét, 2019 tavaszán tagja volt a Belga Kupa döntőjéig menetelő, végül ezüstérmes együttesnek.

(bővebben: fradi.hu)