Ádó lett a Fradi első téli olimpiai bajnoka és Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka – Liu Shaolin Sándor elmondta, hogy most ő világ legboldogabb bátyja.

Szerintem a reakciómon nem látszik, mit értem el és hogy min mentem keresztül. Még mindig szótlan vagyok, és nem tudom, mikor fog leesni, s mikor tudok reagálni erre az egészre. Azt tudom, hogy borzasztó hosszú nap elé nézek, örülök, hogy sikerült ezt elérnem. Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek, és remélem, ez a siker olyan fajta élményt okozott a mi kis hazánknak, a mi kis országunknak, amelyet sosem felejtünk el. Remélem, ez a siker összehozta azokat az embereket, akik nekünk szurkoltak, s velünk voltak végig” – vélekedett meglehetősen higgadtan Liu Shaoang.

Így folytatta: „Sokáig vártam a szerencsére. Úgy gondoltam, elég balszerencsésen indult az olimpia – pozitív lett a koronavírustesztem, nem tudtam a csapattal együtt kiutazni Pekingbe. Akkor nagyon furcsán éreztem magam, nem tudtam, hova vezet ez az út. Ezer és ezerötszáz méteren sem jött össze. Úgy döntöttem, nem várok tovább a szerencsére, és magamnak kell megszereznem ezt az érmet, meg kell küzdjek ezért. Az első futamtól kezdve nagyon nyugodt voltam, éreztem, hogy bennem van a győzelem. Felhasználtam mindazt a sok tapasztalatot, amit megszereztem, s megmutattam, tanultam a négy évvel ezelőtti hibáimból. Tudtam, hogy megcsinálom. Sanyival egyelőre nem nagyon volt időm beszélni, úgyhogy remélem, vár rám a csapat a faluban, és nagyot ünneplünk!

Nálam hangosabban senki nem kiabált. Nem jutok szavakhoz. Annyira örülök és annyira megérdemelte. Hihetetlen jó a sztorija: pár nappal utánunk tudott kiutazni, mert covidos lett, kijött, kiállt és megcsinálta. Nagyon nagyon büszke vagyok rá. Legszívesebben beugrottam volna hozzá a pályára. Tudom, milyen jó vele megosztani az örömöket, és ezt is ugyanúgy meg tudom vele osztani. Amikor nyilatkozom, általában összeszedetten tudok, de most egyszerűen nem megy. Az emberek nekem is gratulálnak, és annyira jó érzés, nagyon ügyes volt. Én vagyok a világ legboldogabb bátyja!” – mondta könnybe lábadt szemekkel Liu Shaolin Sándor az M4 Sportnak.

Hozzátette, úgy nevelték őket, hogy szeressék egymást, s bármelyikük szerez aranyérmet, az a családban marad.

Bárki szerzi közülünk az aranyérmet, az mindig a kettőnk sikere, és remélem, hogy Ádó ezt most sem felejti el. Ugyanúgy tudok örülni az ő sikerének, mint az enyémnek, talán még jobban is, mintha én nyertem volna.

NSO