A felvidéki kiscsapat fiókcsapata lehet a korábban 4-szeres bajnok győri együttes.

A győri Városházán csütörtök délelőtt a város sportéletében jelentős változást érintő esemény kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették: az ETO FC Győr tulajdonosa a DAC-ot is birtokoló Világi Oszkár lett.

A sajtótájékoztató kezdetén Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere felidézte, hogyan sikerült Világi Oszkárt meggyőznie arról, hogy legyen az ETO tulajdonosa.

Nem lehet úgy NB I-es futballt csinálni, hogy az NB II tizedik helyét célozzuk meg. Világi Oszkár célja viszont az élvonal” – fogalmazott a polgármester, majd köszönetet mondott a korábbi tulajdonosának, Mányi Józsefnek az elmúlt évekért.

A korábbi felkéréseket, hogy más csapatoknál legyek résztulajdonos, vagy akár kizárásos tulajdonos is, mind elutasítottam, mégpedig azért, mert egy csapat is óriási terhet jelent. A Győr esetében azért tettem kivételt, mert itt éreztem azt, amit a DAC-nál is: közösséget tudunk teremteni, építeni és képviselni” – mondta Világi Oszkár, aki hangsúlyozta: nem ígér mást a győrieknek a klubnál, mint munkát és munkát.

Persze, hogy az NB I-be kell feljutni, ez a csapat létének az alapja. Van egy nagyon jó akadémia itt, Győrben, az onnan jövő fiataloknak át kell kerülniük a felnőttek közé. Ez nehéz munka, de én bízom benne, hogy sikerülni fog. Ha a fiatalok átkerülnek az akadémiánkról a felnőttcsapathoz, akkor megnyílik számukra az út a világ felé. Ez a küldetése az ETO-nak, hogy tehetséges fiatalokat neveljen. Aki dolgozik és tehetséges, az sikerre van kárhoztatva” – fejtette ki Világi Oszkár az elképzeléseit a klubbal kapcsolatban.

Elhangzott az is, az ügyvezető igazgatói feladatokat a jövőben Soldos Péter látja el.

Újságírói kérdésre felelve az új tulajdonos elárulta: ő adna ugyan időt és bizalmat a mostani csapatnak, de a következő idényt már mindenképpen úgy kell kezdeni, hogy a csapat a feljutásért küzdjön.

A stadiont is fel kell újítanunk, hiányoznak például a sky boxok, amiket létre kell hoznom. Az infrastrukturális háttér mellett jelenleg öt pályája van a klubnak, én azt gondolom, hogy szeretnénk egy-két edzőpályát is felhúzni, ennyi kellene a sikeres munkához” – felelte Világi.

forrás: nso.hu