Dénes értékelt a tegnapi vesztes bajnoki után.

Dibusz Dénes értékelte a találkozót az M4 Sportnak.

11 a 11 ellen nem voltunk elég agresszívek, voltak olyan labdaátvételek, passzok, amik nem voltak pontosak – kezdte az értékelést a Ferencváros kapusa. – Így nehéz volt ritmust adni a játéknak. Viszonylag korán jött a kiállítás, azt gondolom, Momo butaságot csinált, hiszen egy sárga lap birtokában nagyon kockázatos volt úgy odalépni. Nagyban nem változott ettől a játék képe, mi voltunk a kezdeményezőbbek. Sajnos az első félidő végén egy szöglet után, szinte már a szokásos módon Nunes betalált, így nagyon nehéz volt a második félidő. Nagyot küzdött mindenki, 10 emberrel is mi voltunk a kezdeményezőbbek, kontroll alatt tartottuk a meccset, próbáltunk jól kijönni a párharcokból és minél nagyobb nyomást helyezni a Puskás Akadémiára. Erőben is jól bírtuk, egyáltalán nem látszott, hogy tíz emberrel voltunk. Sajnos a vége nem sikerült, nem tudtuk úgy lejátszani azt az egy-két szituációt. Őszintének kell lenni, nem mondhatni, hogy záporoztak volna előttünk a helyzetek. Nekünk is volt egy-két lehetőségünk pontrúgás után, volt a végén Uzuninak egy lehetőséget és pár olyan beadás, amiről lecsúsztunk, de százszázalékos, kihagyhatatlan helyzetbe nem kerültünk. Talán megérdemeltük volna az egy pontot, de nem lehet azt mondani, hogy a hazaiak érdemtelenül tartották otthon a hármat.

Dibusz hozzátette, fel kell szívniuk magunkat, hiszen a hétvégén jön a derbi, ennél pedig mindenképpen többet kell nyújtaniuk játékban, sokkal fegyelmezettebnek és racionálisabbnak kell lenniük bizonyos helyzetekben. A zöld-fehérek játékosa kitért arra is, hogy ezúttal egy rögzített szituációt követően kapott gólt a Fradi.

Nunes már jó néhányszor bizonyította, hogy erős a fejpárbajokban, most sajnos lemaradtunk róla. Ha jól érzékeltem, nem nagyon volt körülötte emberünk, zavartalanul fejelhetett. Mindig fájó egy pontrúgásból kikapni, hiszen erre az egész héten készülünk, kielemeztük az ellenfelet, hogyan játsszák le ezeket a helyzeteket, sajnos itt ismételten hiba csúszott a gépezetbe. Jó munkát végeztünk a felkészülés alatt, sokat dolgoztunk, ez látszott egyértelműen szerintem a játékosok állapotán. Nehéz helyzetünk volt a sok COVID-fertőzött miatt, de nem foghatjuk erre, hiszen minden csapatnál felütheti a fejét. A legtöbbet kell kihoznunk ebből a helyzetből, sajnos ez most nem sikerült, de úgy gondolom, hogy szép sikereket fogunk elérni Csercseszovval – zárta Dibusz.

Kivonat: Csakfoci