Pólósaink kapusát kérdezték a világbajnokság lehetséges halasztásáról.

Vogel Soma eddig egy világbajnokságon szerepelt, a 2019-es, magyar negyedik hellyel végződő kvangdzsui vb-n. Neki Nagy Viktor visszavonulásával most jöhet el az ideje, amikor Lévai Mártonnal vívhat meg a nemzeti csapat első számú kapusa címért.

Csalódott vagyok, nagyon rossz ebben a bizonytalanságban élni. Nem csak vízilabda téren jellemző ez az állapot, hanem a hétköznapjainkban is. Azt hittem, mostanra már kijövünk ebből, és a versenynaptárban kiírt időpontok már nem változnak. Nyilván ebbe bele tudnak kavarni a csapatokon belüli betegségek, de ez teljesen más dolog.

Egy olyan héten beszéltünk Somával, amelyben csak a Fradinak három meccsen van. Hétfőn a Szolnok, szerdán a Bajnokok Ligájában a Dinamo Tbilisi, szombaton a Honvéd az ellenfél. Annyi könnyítéssel, hogy mindhárom partit a Komjádi uszodában rendezik, tehát erre a hétre a Fradi gyakorlatilag beköltözhetett az Árpád fejedelem útjára.

Eleve olyan az idei versenynaptár, amelyben háromnaponta mérkőzéseink vannak, már ez sem emberi állapot, egyáltalán nem sportolóbarát semmilyen téren sem, most pedig belekavarnak egy halasztással is. Ezt fejben és fizikálisan is nagyon nehéz bírni. Remélem, a jövőben ez változni fog minden oldalról, mert ez nem jó a sportnak.

EuroSport