A DAC játékosa szerint begyakorolt szituáció végén szerzett gólt. Eszerint a mandinert is gyakorolják.

Remekül teljesítettünk egy nehéz ellenféllel szemben.” A lett játékos az év második edzőmeccsén is betalált, a Ferencváros ellen ő állította be a 2:0-s végeredményt.

Meglepődtem, amikor kiderült, hogy a Ferencváros ellen lépünk pályára, hiszen csak a múlt hét végén vált ez hivatalossá. Mindenki ismeri a zöld-fehéreket és azzal is tisztában voltunk, hogy nem egy másodosztályú együttes lesz az ellenfelünk. A vezetőedzőnk a találkozó előtt elmondta, hogy hisz bennünk, és hogy képesek leszünk jó teljesítményt nyújtani. Az edzéseken láthatta, hogy jól dolgozunk, ezért bízott bennünk. Szerintem remekül teljesítettünk egy nehéz ellenféllel szemben, amely jövő héten már tétmérkőzésen lép pályára, mi pedig még csak két hete kezdtük meg a felkészülést. Mindig jó dolog győzni, és ezt a mentalitást meg kell tartanunk. Örülünk a sikernek” – értékelte a tegnapi DAC-Ferencváros (2:0) felkészülési mérkőzést Andrejs Ciganiks, csapatunk második gólszerzője.

A 24 éves lett ballábas játékos múlt szombaton a Ligetfalu ellen is feliratkozott a góllövők közé. „A legutóbbi két felkészülési találkozón egyaránt betaláltam, és ahogy azt már elmondtam egy idei interjúban, felállítottam bizonyos célkitűzéseket a 2022-es esztendőre vonatkozóan. Szeretném ezeket elérni, és minden lehetséges módon segíteni a csapatot a legjobbamat nyújtva. Bízom benne, hogy idén sikerül valamilyen kiugró eredményt elérni. A Fradi elleni gólom egy begyakorolt szituáció után született meg. A labdaszerzés után az első passz előre ment a csatár felé, Nikola Krstović megtartotta labdát, én pedig befutottam az üres területbe. Visszakaptam tőle a labdát az ellenfél tizenhatosában, amit sikerült megszelídítenem. Láttam, hogy két ellenfél is áll velem szemben, de így is szerettem volna lövéssel befejezni a támadást, a labda pedig valahogy a hálóba került. Néha a szerencsére is szükség van, de azt ki kell érdemelni. Remélhetőleg a tétmérkőzéseken is sikerül majd betalálnom, nemcsak a barátságosokon.

forrás: DAC honlap