Szép győzelemmel kezdte a Világliga selejtezőjét a magyar válogatott.

Férfi vízilabda, Világliga, selejtező, A-csoport, 1. forduló
Magyarország 14-9 Montenegró
Negyedek: 4-1, 4-3, 3-2, 3-3
Fradista gólok: Vigvári 4, Jansik 2

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Galéria: FTC vízilabda, MVLSZ

Jansik Szilárd

Lehet mondani, hogy a csapatösszetétel bizonytalan volt, de megtudtuk egy nappal előtte, hogy megvan a tizenhárom. Így azért tudtunk együtt edzeni hármat, az elég jó volt. Azt láttuk, hogy ők elég fiatal csapattal érkeztek. Nincs itt Ivovics meg Bruguljan, akik ennek a csapatnak a motorjai. Nem tudom, hogy a jövőben lesznek-e, de azért látszott, hogy nélkülük nem olyan az egész játék. Örülök, hogy az elejétől kezdve mi diktáltunk és lehet mondani, hogy szinte végig duplára vezettünk, 12:6 is volt, annak ellenére, hogy sokkal több hátrányt és ellenünk ítélt ötméterest kaptunk. De nagyon jól kivédekeztük. Ha jól tudom, tizenegyből hét hátrányt kivédekeztünk és hétből hat előnyt belőttünk, amire azt lehet mondani, hogy nagyon jó. Megyünk tovább az úton, azért nem játszottunk az olimpiai bronzmeccs óta együtt, ilyen összeállításban pedig még soha. Tényleg jó érzés volt így újra összegyűlni, és viszonylag kevés felkészüléssel elég sok mindent meg tudunk valósítani a vízben.

Vigvári Vendel

Nagyon örülök, hogy egyből év elején volt egy ilyen mérkőzés, amiből azért nagy lendületet lehet szerezni a további mérkőzésekre, itt klubszintre gondolok leginkább, hiszen, ha jól tudom, a válogatott elég soká játszik legközelebb. Nagyon örülök, egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Jó, hogy a végén azért kicsit kinyílt az olló és nem lett olyan izgulós a vége. Nagyon jó volt a hangulat, teltház volt itt Győrben ami szerintem nagyon jó dolog és hát, külön örülök, hogy nekem is jól ment a játék.

Vogel Soma

Eléggé könnyű mérkőzéssé alakult annak ellenére, hogy ahogy te is mondod kicsit ilyen káoszos, kavalkádos volt, meg elég sok kérdőjeles volt az, hogy milyen csapattal fogunk érkezni illetve hányan fogunk érkezni. Igazából nagyon jó iramot diktáltunk szerintem végig. A védekezésünk elég jól összeállt és annak ellenére, hogy ennyi hátrányunk volt és ennyi ember előnyt kapott a montenegrói csapat, elég jól tudtuk azokat is kivédekezni, hatékonyak voltunk. Elöl pedig rengeteg lefordulást vittünk és elég pontosan be is fejeztük, úgyhogy tényleg, az első negyedtől fogva sima és nyugodt mérkőzést tudtunk játszani. És végig is vittük, ez egy plusz dolog, hogy nem engedtük magunkra Montenegrót azután, hogy elléptünk pár góllal, hanem inkább ráraktunk még egy lapáttal és még nagyobbra növeltük a különbséget.