A vezetőedzőnk mellett Róbert Mak értékelt.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó tesztmérkőzést játszottunk, megérte ez a két és fél órás utazás – kezdte Sztanyiszlav Csercseszov. – Jó volt látni, hogy több szurkoló is kilátogatott a mai mérkőzésre. Nagyon fontos volt a mai meccsen, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani a pályán, és bizonyos játékosoknak 90 perc kerüljön a lábába. Nem régóta edzünk ilyen felállásban, hiszen nehezíti a helyzetünket, hogy tíz játékosunk van karanténban, hárman az Afrika-kupán szerepelnek. Voltak dolgok, amelyekkel elégedett voltam, de voltak olyanok is, amelyekkel nem. Van még egy hetünk felkészülni a bajnoki rajtra, és reméljük, hogy a covid nem okoz további problémákat.

Vezetőedzőnk után játékosunk, Róbert Mak is elmondta a tapasztalatait a mérkőzésről.

Ez volt az első edzőmeccsünk a téli felkészülési időszakban. Voltak nehézségeink, hiszen többen karanténból tértek vissza, és az egész csapat csak három napja edzett együtt. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat jól játszott, a különbség annyi, hogy a hazaiak lőttek két gólt. Nem maradt más hátra, mint, hogy minél jobban felkészüljünk a jövő héten kezdődő bajnokságra – mondta Róbert Mak.

Játékosunktól azt is megkérdezték, hogy emlékszik-e, mikor játszott utoljára Szlovákiában.

Nagyon régen volt, valószínűleg utoljára a Nagyszombat ellen játszottam. Nagyjából három napja tudtuk meg, hogy itt fogunk játszani, mert először úgy volt, hogy Budapesten lesz a mérkőzés, de végül itt játszottunk. Nagyon kellemes volt a környezet, az egyetlen negatívum, hogy kikaptunk. Mindenképp javulnunk kell, hiszen jövő csütörtökön nekünk már kezdődik a bajnokság.

A következő kérdés arra irányult, hogy a csapaton belül mit gondol saját helyzetéről, mik az első benyomásai az új edzőről?

Január eleje óta dolgozunk közösen, úgy érzem, hogy mindenki meg akarja magát mutatni – folytatta Róbert Mak. – A helyzetet nehezíti, hogy nagyon sokan voltak karanténban, az edzéseket pedig ötös, tízes csoportokban végeztük. Az edzőnek sem egyszerű a helyzet, hogy ilyen módon kell felkészítenie a csapatot, meglátjuk, hogy a továbbiakban hogyan fog ez zajlani. Minden játékosnak megvan a lehetősége, hogy megmutassa mire képes, ami viszont biztos, hogy javulnunk kell, mert a jövő héten már bajnoki mérkőzés vár ránk.

Mak elmondta, hogy az edző leginkább a német nyelvet használja a csapat előtt, de ha egymással beszélnek, akkor természetes az oroszt választják. Azt is hozzátette, hogy emlékeztek egymásra Oroszországból, hiszen többször is meccseltek már egymás ellen, most azonban egy hajóban eveznek.

Végezetül Sztanyiszlav Csercseszovot új játékosunkról, a DAC ellen bemutatkozó Fortune Basseyről kérdezték.

Mit is gondolhatnék a játékosomról, hiszen zöld utat adtam neki, ma bemutatkozhatott. Úgy gondolom, Bassey jól játszott, tudom, hogy mire képes. Voltak lehetőségei, de sajnos ma nem tudott gólt lőni. Annak is kifejezetten örülök, hogy Bolival komoly konkurenciát jelentenek egymásnak, így nagy csata lesz a csapatba kerülésért. Ami még ennél is fontosabb, hogy mindenkinek mindent bele kell adnia, és meg kell mutatnia a saját tudását, hiszen csak ezzel érdemelheti ki a helyét.

(fradi.hu)