Volt játékosa a top edzők közé sorolta, míg az Eurosport orosz nyelvű honlapja szerint jobb a mostani orosz szövetségi kapitánynál.

Interjút adott visszavonulása után Aleksandr Samedov, az orosz válogatott korábbi jobbszélsője, aki megjárta a legnagyobb moszkvai csapatok közül a Dinamót, a Szpartakot és a Lokomotívot is, emellett 2011 és 2017 között 53 meccset játszott az orosz válogatottban. A játékost arra kérték, nevezze meg pályafutása legjobb edzőit, a volt orosz bajnok és kupagyőztes két részre bontotta a válaszát, szakmailag a TOP3-ba Kucsukot, Csercseszovot és Nevio Scalát nevezte meg, míg emberi oldalról Bozovic, Carrera és Slaven Bilic tartozott a legjobbak közé szerinte. Érdekes, hogy nem szerepel egyik listában sem Capello, Advocaat vagy éppen Anatolij Bisovec sem, noha az ő irányításuk alatt is focizott Samedov.

Az Eurosport orosz nyelvű honlapja a legjobb orosz edzőket vette számba, ide is bekerült a Fradi mestere, a cikk szerzője szerint Csercseszov egyértelműen jobb edző szakmailag, mint a jelenlegi orosz szövetségi kapitány, Karpin és csak a közvélemény nyomása miatt kellett távoznia. A cikk szerint nem meglepő, hogy azonnal talált állást, hiszen jelenleg az egyik legkeresettebb és legjobb orosz edző, akinek azonban makacssága miatt meggyűlt a baja a szurkolókkal. Ezt alátámasztotta a cikkhez mellékelt szavazás is, ahol a szurkolók más véleményen voltak, mint a szerző és 77%-uk szerint Karpin a jobb edző.