A magyar válogatott keretében két fradista játékos is ott van.

Az MKSZ videós anyagában szélsőnket, Bujdosó Bendegúzt láthatjátok:

Az NSOTV az új csarnoknál forgatott:

Valamivel több mint két évvel ezelőtt kezdtük meg a felkészülést a január 13-án rajtoló, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra – kezdte Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Szeretnénk a kontinensviadalon a legjobb európai csapatok közé, a legjobb nyolc csapatba tartozni, de közös célunk és vágyunk, hogy szerepelhessen a csapat a Final Weekenden, azaz szeretnénk a torna végéig versenyben lenni a legjobb hat között. A felkészülésünk, a nehézségek ellenére, úgy vélem, jól sikerült. Nagy öröm számunkra egyrészt, hogy a csapat valamennyi játékosa és a stáb is egészséges, másrészt, hogy telt ház előtt kézilabdázhatunk majd az új budapesti kézilabda arénában. Reméljük, ebből a játékosok a pályán tudnak majd energiákat mozgósítani. – A tornával kapcsolatban a következőket emelte ki Nagy László: – Nehéz dolgunk van, hiszen sorozatterhelésről beszélünk, de felkészültünk rá, hogy mérkőzésről mérkőzésre készítjük csapatot, így legfőbb és legnagyobb ellenfelünk a nyitómérkőzésen Hollandia együttese, ezt követően pedig igyekszünk folyamatosan javuló teljesítményt mutatni. Már a játékosok is érzik az esemény jelentőségét, súlyát, biztosan jó hangulat lesz, szerintem már mindenki nagyon várja a kezdést.

A szokásosnak megfelelően alakult a felkészülésünk, amely két részből állt. Az első rész inkább fizikai volt, majd az ünnepek után átálltunk a taktikai részre. Most célegyenesben vagyunk: készülünk a mérkőzésekre – fejtette ki Gulyás István, a férfi válogatott szövetségi kapitánya. – A problémákról nem beszélünk, legfőképp azokról nem, amikre nincs ráhatásunk. Ahogy Nagy László is említette, mindenki egészséges a csapatban, a fiúk nagyon fegyelmezettek voltak az elmúlt időszakban a mindennapokban, az otthon tartózkodásuk ideje alatt is. A tornát illetően, mindhárom csoportellenfelünk jó erőt képvisel, és ez nem csak klisé. A hollandok minden nyomás nélkül érkeznek Budapestre, hogy megmutassák, ők is képesek hasonló utat bejárni, mint női válogatottjuk. A portugálokkal a legutóbbi Európa-bajnokságon találkoztunk utoljára, azt gondolom, jó okunk van rá, hogy az ott elszenvedett vereségért most esetlegesen revansot vegyünk. Izland nagyon érdekes, komplex kézilabdát játszik, az egyik legnehezebb csoportmérkőzésünk lehet az ellenük vívott harmadik találkozó. A csoportunk nagyon kiegyenlített, úgy gondolom, hogy nagyon éles, jó mérkőzéseket fogunk vívni – zárta gondolatait a szakvezető.

Nehéz hetek vannak mögöttem, a csapattal is akartam lenni, de a családomra is figyelnem kellett – magyarázta magyar válogatotthoz csak később csatlakozó spanyol edző, Chema Rodríguez. – A technikának köszönhetően online is tudtam követni a csapat munkáját mind az edzéseken, mind a Bahrein elleni felkészülési mérkőzésen, amiért hálás vagyok a csapatnak és a szövetségnek is. Erre a versenyre vártunk, azért dolgoztunk az elmúlt években, hogy felkészülten, jó formában állhassunk ki erre a hazai Európa-bajnokságra.

MKSZ