Férfi kézilabda csapatunk új vezetőedzővel vág neki a következő szezonnak.

2022 nyárától Pásztor István lesz a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezető igazgatója, elmondta, hogy a jelenlegi edző, Horváth Attila munkájával elégedettek, de más szempontokat is figyelembe kellett venni a váltásnál.

Horváth Attila nagyon sokat tett eddig is a Ferencváros sikereiért, viszont nyáron lejár a szerződése, és úgy éreztük, hogy férfi csapatunknak új impulzusokra van szüksége. Pásztor Istvánt nem kell bemutatni senkinek, elismert alakja a magyar kézilabdának, nagyon komoly játékosmúlttal a háta mögött. A kézilabda világában nem egyedi eset, hogy egy klub egy fiatal, ambiciózus, de viszonylag kevesebb edzői tapasztalattal rendelkező szakembert ültet a kispadjára. A jövő évi keret kialakításában, több magyar válogatott szintű játékos leigazolásában Pásztor István személye is nagy szerepet játszott. Bízunk benne, hogy a Fradi férfi kézilabda csapatára az utóbbi években jellemző fejlődés töretlen marad, és még magasabb szintekre tudunk lépni a következő időszakban” – mondta Görög Zsolt.

A vezetőedzői posztot 2022. július 1-től átvevő Pásztor játékosként 215 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amellyel a 2004-es olimpián a negyedik helyen végzett, míg klubszínekben a Veszprémmel 12-szer nyert magyar bajnokságot. Visszavonulása után a most 50 éves szakember tovább képezte magát, megszerezte az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mesteredzői képesítését. A Pénzügyőrnél 2017 óta szakmai vezetőként, a magyar férfi ifjúsági válogatottnál pedig edzőként dolgozik, emellett televíziós szakkomentátorként is tevékenykedik, ám a nyártól feladja mind a három állását a Ferencváros vezetőedzői posztjáért.

Tisztában vagyok azzal, hogy teljes embert kíván ez a poszt, ezért nem is volt kérdés, hogy csak a Fradira fogok koncentrálni, mert egy vezetőedzőnek a nap 24 órájában a rendelkezésre kell állnia a vezetőknek és a játékosoknak is – kezdte a két évre aláíró Pásztor István. – Óriási megtiszteltetés, hogy engem választottak a Ferencváros elöljárói, én csak annyit tudok ígérni nekik és a szurkolóknak is, hogy rengeteget fogok dolgozni azért, hogy rászolgáljak erre a bizalomra. Az elmúlt hetekben legalább 15 meccsét megnéztem a csapatnak, nagyon sok videót vágok, egyénekre lebontva is, mert szeretném, hogy mire elkezdődik a közös felkészülés, addigra úgy tudjak odaállni a csapat elé, hogy mindenkiről tudjam, több-kevésbé mire képes. A jövő évi keret kialakításában fontos szerepet játszott, hogy nagyban ne változzon a csapat összetétele, mert az egyértelmű, hogy egy nagyszerű közösség alakult itt ki.

A szakmai stáb összetételén nem kívánt változtatni Pásztor István, így jövőre is Ocsovai Zsolt lesz a kapusedző, Nagy Ábel az erőnléti edző, Varga Máté a masszőr, Zsembery Dorottya a gyógytornász és Márkus Béla a videoelemző.

Fradi.hu