Somát az NSOTV kérdezte, mellette Fekete Gergővel az EuroSport beszélgetett.

A 21 éves Fekete Gergő esete az egyik legérdekesebb. 2020 nyarán szerződött Debrecenből a Ferencvároshoz. Több komoly sérülésen, betegségen esett át, második fradis szezonjának második felében viszont komoly teljesítményt tett le az asztalra. Számos emlékezetes momentumot produkált a Magyar Kupában, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Ha kellett második számú centerként remekelt, vagy éppen átlövésből szerzett látványos gólokat. Ezek után vajon számított-e válogatott meghívóra?

Őszintén szólva nem számítottam, de nagyon reménykedtem benne. Már annak is nagyon örültem, hogy a fiatal keretbe behívtak, ott pedig nyilván az volt a kitűzött célom, hogy meg tudjam mutatni, hogy esetleg érdemes velem foglalkozni a nagycsapatban is.

Nem akármilyen hendikeppel vágott neki az év utolsó szakaszának Fekete, aki így is megállta a helyét, sőt.

Amikor Barcelonából visszajöttünk, átment rajtunk egy vírusos betegség, 4-5 kilót fogytam azóta, ezt még nem sikerült visszaszednem. Fizikálisan főleg az első pár napban nagyon gyengének éreztem magam, és még most sem érzem, hogy olyan formában lennék, mint esetleg Barcelona előtt. Az a cél, hogy ezt visszaszedjem, nehéz, de dolgozunk rajta.

Fekete nem gondolta túl a meghívását, reálisan fogalmazott azzal kapcsolatban, ami az év hátralévő részére vonatkozik.

Még nem gondoltam bele, nagyon örülnék, ha már csak a többi összetartásra be tudnék kerülni, vagy esetleg egy edzőmeccsre. Nekem már ezek is nagy dolgok és célok lennének. Lépésről lépésre haladok, dolgozom a klubomba, és majd jön, aminek jönnie kell.

EuroSport