Az Év Sportolója gálán kajakosunk és pólósaink is az év csapata elismerésben részesültek. Gratulálunk!

Galéria: FTC, NSO
A díjazottak: NSO

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát, amelyen nyolc kategóriában (Az Év férfi sportolója az Év női sportolója, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenyei), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év edzője) hirdettek győzteseket.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége már korábban kihirdette a kategóriák 10 nevet tartalmazó jelöltlistáit, amelyeket december 28-án a sportújságírók szavazatai alapján hármas szűkített listákra módosítottak. A hármas listákat tekintve a Ferencvárosi Torna Club három kategóriában összesen hat jelöltséggel büszkélkedhetett a gála előtt.

Az Év csapata az egyéni sportágak csapatversenyeiben kategória nagy esélyese volt a Kozák Danutával felálló olimpiai bajnok női kajak négyes, de a Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot és Krueger John-Henryt is a soraiban tudó vb-ezüstérmes férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó is a jelöltek között szerepelt.

A díjat végül a Kozák Danutát is a soraiban tudó női kajak négyes vehette át,

amelynek nevében Csipes Tamara mondott rövid beszédet a színpadon: „Először is köszönjük szépen! Még soha nem nyert korábban a női négyes, pedig minden évben hozzuk az eredményeket… De eljött ez is, kivártuk, jól esik! Nem tudok a lányok nevében, csak a saját nevemben nyilatkozni. Sok verejték, sok könny, sok csalódás után jött össze ez az arany, emiatt külön büszke vagyok rá, és külön jó érzés, hogy Ti is, Önök is büszkék rá!”

A hagyományos csapatsportágak kategóriájában borítékolható volt, hogy lesz ferencvárosi díjazott, hiszen a három jelölt a több Fradi-játékost is soraiban tudó, a nyári Európa-bajnokságon szereplő férfi labdarúgó-válogatott, valamint a szintén fradistákat felvonultató, egyaránt olimpiai bronzérmes női és férfi pólóválogatott voltak.

A díjat végül az Illés Annával és Vályi Vandával felálló női vízilabda-válogatott kapta meg.

Fradi.hu

Sztanyiszlav Csercseszov is ott volt a Nemzeti Színházban