A magyar válogatott ellenfelénél pozitív teszteredmény született a szűrésen, így inkább lemondták a felkészülési találkozót.

A fehérorosz válogatott csütörtöki PCR-tesztelésén pozitív eredmény született a vendégegyüttes egy tagjánál, így elmarad a január 6-i, szigetszentmiklósi Magyarország-Fehéroroszország férfi mérkőzés.

Folyamatosan figyeljük a sportág körüli híreket és a koronavírus-helyzetet, így az Európa-bajnokság sikere érdekében a pozitív teszteredmény miatt az óvatosság most a szakmai szempontokat is felülírja, sajnáljuk, hogy nem rendezhetjük meg a mérkőzést – emelte ki Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

Természetesen szakmai szempontból sajnáljuk, hogy elmarad a találkozó, de nyilván az Európa-bajnokság előtt fokozott óvatosságra van szükség és semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány. – A keret tagjai az edzőtáborban egymás ellen edzőmérkőzést játszanak a megfelelő terhelés és a szituációk gyakorlása érdekében.

MKSZ