Fél háromkor kezdődik az esemény az Üllői úton.

15:08 Mit szól ahhoz, hogy nagyon szigorú edzőnek tartják?
A profi csapatoknál fegyelem kell legyen maximálisan. Minden nap úgy kell legyen minden, ahogy elterveztük. Ma is beszéltem erről a játékosoknak: nem az egyéni akaratnak, hanem a csapat céloknak kell érvényesülni. Ez nem egyéni elképzelés, hanem szimplán ez a profizmus. Mindenkinek megvan a feladata, nem anarchia vagy demokrácia van a pályán. Ha egy szóval jellemezni kellene, akkor az a demokratikus diktátor.

15:06 Tervezi-e, hogy megtanul magyarul?
„Egészségére!” [magyarul], nem tervezek magyarul megtanulni. Az angolomat akarom fejleszteni, 1-2 hónap kell ehhez. Nem értem, miért nem beszél több magyar németül, itt volt az osztrák-magyar monarchia, nem értem, mi történt azóta…

15:05 Azok közül a játékosok közül, akiket edzett, volt-e kedvence?
Nincs kedvenc játékosom, ez profi futball. Nem kell a szerelemmel keverni. Az az edző, akinek kedvence van, az nem profi. Volt sok olyan kiváló játékosom, akik segítettek a munkában. Dzsudzsák, Nikolics, Valbuena, Kurányi mind fontos játékosom volt.

15:02 11 éve dolgozik együtt a stábjával. Mi alapján választotta ki őket?
Tizenegy évig nem dolgoznék együtt egy stábbal, ha nem passzolnánk tökéletesen egymáshoz. Fejlesztjük egymást, mindannyian bajnokok voltunk, azok is akarunk lenni, mindannyian célorientáltak vagyunk.

14:59 Melyik edző volt Önre a legnagyobb hatással játékosként?
Azt, hogy milyen egy tökéletes edző, azt nem tudom megmondani, ezen folyamatosan kell dolgozni. Topedzőkkel dolgoztam, mint Lobanovszkij, Romancev, Löw, mindegyiküktől sokat tanultam.

14:58 Mit tud az NB I-ről?
Máté Csaba nagy segítségemre van az NBI megismerésében. Három játékosunk az Afrikai Nemzetek Kupáján van, míg Loncar, Uzuni, Besic, és Marin koronavírus miatt esett ki, így hét játékost hiányolunk.

14:56 Tervezi-e orosz játékosok szerződtetését?
Nem gondolkodom még orosz játékosokban. a Fradi játékosait akarom megismerni. Sok fiatal játékosunk van, Redzic és Lisztes pl. Beszéltem a második csapat edzőjével is. Abban hiszek, hogy játékost venni könnyű, fejleszteni viszont sokkal nehezebb. Nem lenne helyes, ha a játékosigazolásokról beszélnék, azt tudom mondani, hogy mindig az én játékosaim a legjobbak.

14:53 Volt kapusként mit gondol arról, hogy a Fradinak két válogatott hálóőre is van?
Örülök, hogy a Fradi két remek kapussal rendelkezik. Dibusszal beszéltem az aláírás előtt, mert ő a csapatkapitány. És persze játszott a magyar – oroszon is, így ismerem a képességeit, de azt is tudom, hogy Ádám is remek karriert futott be Nagy-Britanniában.

14:47 Mit várhatnak öntől a Fradi-szurkolók?
Az olyan csapatok, mint a Fradi, nem létezhetnek szurkolók nélkül. Azt üzenem nektek, hogy a kemény munkában és a cselekvésben hiszek, nem a szavakban. Azt láttam, hogy a nemzetközi meccseken telt ház van, a bajnokikon viszont nem. Az a cél, hogy a bajnokságban is teltház legyen.

14:45 Miért döntött a Fradi mellett?
Mielőtt idejöttem, felmértem, hogy a Fradi milyen karakterű klub. Szeretek bajnoki címért harcoló csapatnál dolgozni.

14:43 Mivel foglalkozott az oroszországi menesztésétől a magyarországi munkavállalásáig tartó időszakban?
A válogatotttól való távozásom óta éltem az életem.

14:42 Nikolics Nemanját és Dzsudzsák Balázst is edzette korábban Varsóban, illetve Moszkvában. Mi a véleménye róluk?
Dzsudzsák és Nikolics is abszolút profi focista, akikre számíthat a csapatuk. Beszéltem velük, minden jót kívántak. Szeretem az olyan remek hozzáállású játékosokat, mint ők.

14:40 Mik voltak az első benyomásairól, amikor megnézte a Fradi mérkőzéseit? Milyen “típusú” Fradira számíthatnak a szurkolók?
Szergej Rebrov Fradiját is láttam a CSZKA Moszkva ellen és persze Peter Stöger csapatát is láttam. Természetesen más hozzáállás kell a magyar és a nemzetközi focihoz. Mindenki szeretne valami különlegeset hallani, de azt tudom mondani, hogy elsősorban bajnokok akarunk lenni. Ezt csak védekezéssel nem tudjuk elérni, modern játék kell. Az már látszik, hogy a Fradi remek támadókkal rendelkezik, ezt ki kell használni, de a fő az egyensúly.

14:38 Milyen visszarázódni a klubfociba?
Mindig más a válogatott- és a klubfoci, de egy klub és egy másik klub is más. Először dolgozom Magyarországon, ismerkednem kell a helyi viszonyokkal.

14:37 Valóban beszélt elődjével, Peter Stögerrel, mielőtt átvette volna a Ferencváros irányítását?
Peter Stögerrel 20 éve ismerjük egymást. Minden jót kívánt és megerősített abban, hogy jó csapathoz kerülök. Stögerrel baráti beszélgetésünk volt, nem beszéltünk a játékosokról. Ha beszéltünk volna, akkor sem osztanám meg ezt Önökkel.

14:35 Mik az első benyomásai? Az újabb csoportkörhöz mely posztokon kell erősíteni?

Köszöntök mindenkit. Minden jót kívánok mindenkinek. Térjünk rá a focira. Három edzésnapon vagyunk eddig túl, természetesen egyelőre nem tudom megmondani, hogy mindenkit tökéletesen megismertem-e. De mindenki jó benyomásokat tett eddig, sajnos néhányakkal a koronavírus miatt nem találkoztam. Fontosak a változtatások minden téren, de ez az összecsiszolódás időszaka. A vezetéssel beszéltünk a célokról. Először össze kell csiszolódni, utána jön a bajnoki cím, aztán jöhet a nemzetközi szereplés. Sorban kell haladni.

14:31 Megérkezett Csercseszov, Varga Sándorral, továbbra is Nagy Bence tolmácsol majd.

14:30

1

14:14 Ma mutatkozik be Sztanyiszlav Csercseszov a magyar sajtónak, már gyűlnek az újságírók, pogácsa, kávé és szénsavmentes ásványvíz várta őket. Sajnos a kávézó kettőkor bezárt.