Beköszöntött a Csercseszov-éra.

Van úgy, hogy az ember érzi, ez így nem mehet tovább. A Ferencváros szűkebb háza táján különböző időpontokban, de majd’ mindenkiben megszületett ez a gondolat Peter Stöger kapcsán. Nem volt ő rossz ember, inkább jellegtelen, de kiderült, se a klubhoz, se a kerethez nem alkalmas, és mintha maga se próbált volna az lenni. Számomra legjobban Churchill Clement Attlee-ről mondott bonmotja írja le: “Megállt egy üres taxi és kiszállt belőle Clement Attlee“. Ő is egy ilyen üres autós ember volt, biztosan remek elemző, de egy ilyen csapathoz, egy ilyen klubhoz kevés volt a karaktere.

Mindezt nyilván mindenki máshogy élte meg, számomra kb. fizikai kínszenvedést jelentettek a sajtótájékoztatói, hiszen az elmúlt években Moniz, Doll és Rebrov alatt azt szokta meg az ember, hogy aki Fradi címeres ruhában ül a sajttájon, abban tűz és elszántság van, hisz magában, hisz a csapatában.

Miközben sejtettem, hogy nem lesz már feltétlenül hosszú a Stöger-korszak, sokat forgott ezen az agyam. Mi sem bizonyítja jobban mindezt, minthogy még az álmaimba is beköltözött a Fradi edzőkérdése. Éppen a születésnapomon, november 14-én álmodtam azt, hogy véget ért Stöger uralkodása és újra Szergej Rebrov a Fradi edzője. Azért is volt mindez különleges, mert ritkán szoktam emlékezni az álmaimra. Nos, születésnap ide vagy oda, nem volt egyszerű ezután az ébredés. Lám, azonban az álmok nem (teljesen) hazudnak, hiszen éppen ezen a napon zajlott le az első komolyabb tárgyalás Csercseszov és a Fradi között…

Hogy Csercseszov lesz-e az új Rebrov? Sajnos nem vagyok annyira az álomfejtés híve, hogy ezt magabiztosan ki merjem jelenteni, de tény, hogy karakterben, elszántságban, keménységben, a játék megtervezésének szándékában jobban idézi Szergej szellemét, mint osztrák elődje.

Most már csak rajta a sor, hogy mindezt bizonyítsa is, mert ez nem az orosz válogatott, hanem “ez a Ferencváros, itt több kell“!

Sok sikert nálunk Sztanyiszlav mester, boldog új évet Ferencváros!