Dukon Béla helyét Szenes Sándor veszi át.

A női NB I-ben (Simple Női Liga) újonc Soroksár SC csapatát vezényli januártól Dukon Béla. A 55 éves szakember tavaly szeptembertől ült a Lőrinci VSC kispadján, ahová Bódis Barna helyére érkezett. Dukon irányításával a 2020/21-es idényben megyei I. osztályú bajnoki címet nyert az LVSC. Az NB III-as feljutás azonban nem sikerült, mert a Tolna megyei aranyérmes Gerjeni SK elleni párharcban 2–1-es összesítéssel alulmaradt a gárda. Ezzel együtt Dukon szerződtetése jó döntésnek bizonyult, mert a lőrinciek a bajnoki arany mellett a dr. Vass Géza-kupát is elhódították, a 2021/22-es szezon ősszel lejátszott mérkőzésein pedig nem találtak legyőzőre, vagyis az éllovas FC Hatvan mögött veretlenül, a második helyről várják a tavaszi folytatást.

A játékosként az Ferencvárosi TC-nél nevelkedett Dukon Béla számára ismerős a Soroksár SC, ugyanis korábban már dolgozott a klub kötelékében. A mostani megbízatásról ezt írta a fővárosi klub honlapja.

Ferencvárosi hátterünk miatt mindvégig szempont volt, hogy anyaegyesületünkhöz kötődő személy legyen az új edző. Ezen elvek mentén esett a választás Dukon Bélára, aki korábban a IX. kerületiek utánpótlásában vállalt szerepet, illetve segítette a soroksári fiatalok technikai képzését.

A Lőrinci VSC-nél is annyiban folytatódik a sor, hogy egykori FTC-játékost hajdani fradista vált szakvezetőként. Új trénerként ugyanis Szenes Sándor készíti majd fel Gulyka Zsoltékat. A labdarúgó-pályafutását Szatmárnémetiben kezdett 54 éves edző 1990 és 1993 között 57 bajnoki mérkőzésen szerepelt ferencvárosi színekben és hét gólt szerzett. Egy bajnoki címet és két magyar kupát nyert a csapattal, majd 1993 és 1995 között a Vasas együttesében játszott. Edzőként eddig az FTC utánpótlás-nevelő stábját erősítette.

HEOL